Nordlo satsar på systemintegration med strategiskt förvärv av Knowe

Nordlo satsar på systemintegration med strategiskt förvärv av Knowe

Publicerat av: Redaktionen

Nordlo tar tydlig position inom systemintegration genom förvärvet av Alingsås-baserade Knowe AB, ett ledande företag inom mjukvaruutveckling och automationslösningar.

Med förvärvet ökar Nordlo sin expertis inom integration och systemutveckling rejält, områden där marknadens efterfrågan också ökar starkt.

– Knowe kompletterar oss på ett fantastiskt sätt inom integration av system och molnbaserade tjänster. Det är en strategisk komponent och vi ser stora möjligheter att bättre utveckla hela vår affär, säger Fredrik Almén, koncernchef för Nordlo.

Nordlo ser förvärvet av Knowe som en nyckel i tillväxtstrategin, bolaget kommer att kunna erbjuda både befintliga och nya kunder ett bredare spektrum av tjänster, inklusive integration av komplexa system och plattformar.

Nordlo satsar på systemintegration med strategiskt förvärv av Knowe

Nordlo + Knowe AB

– Förvärvet av Knowe innebär att Nordlo får tillgång till djup kunskap inom integration och automationslösningar. Vi kan nu mer omfattande hjälpa våra kunder att effektivisera sina processer och möta nya marknadskrav i både privat och offentlig sektor.

Knowe, som grundades 2013 av Mattias Revelj, Anders Wallmyr och Jonas Håkanson, har byggt upp en grundmurad expertis inom området integration. Företagets unika tillvägagångssätt, där teknisk expertis kombineras med insikter i mänskligt beteende, har gjort dem till en nyckelspelare på marknaden.

– För att kunna ta nästa steg och hantera större affärer, behövde vi en partner med en större plattform. Med Nordlo får vi nu den styrka som krävs för att fortsätta växa och utvecklas i hela Sverige, säger Mattias Revelj.

– Det finns en ökande efterfrågan på integrationslösningar idag, med Knowe i vårt team är vi bättre rustade än någonsin att möta den ökade komplexiteten i dagens digitala landskap, säger Fredrik Almén, koncernchef för Nordlo.

 

Nordlo är en av Nordens ledande aktörer inom moln och infrastruktur. Bolaget erbjuder skalbara driftlösningar, managerade tjänster och full outsourcing av IT- och digitaliseringstjänster till företag och offentliga verksamheter. Genom nära samarbete och med ansvarsfulla val av innovativ teknik hjälper Nordlo kunderna att stärka sin konkurrenskraft och driva digitaliseringen framåt. Nordlo omsätter 2,1 miljarder SEK, har ca 900 anställda på orter över hela Sverige och stora delar av Norge. nordlo.com

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00