Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SANS Institute utser Rhys Palmer till landsansvarig för Sverige

2021-05-31 - 2021-06-05

SANS Institute utser Rhys Palmer till landsansvarig för Sverige

Stockholm står värd för två direktsända cybersäkerhetsutbildningar online i vår.

SANS Stockholm-event (31 maj – 5 juni) kommer att innehålla interaktiva utbildningskurser online;

”Säkerhetskompetensutbildning i det nuvarande cybersäkerhetslandskapet behövs mer än någonsin” säger Palmer.

SANS Institute, global ledare inom cybersäkerhetsutbildning och certifieringar, har utsett Rhys Palmer till ledare för SANS Institutes verksamhet i Sverige. Rhys (36) har arbetat på SANS sedan 2019 och har djupgående erfarenheter av cybersäkerhet och IT-branschen. Rhys mål är att förse cybersäkerhetspersonal i Sverige som arbetar i både statliga och kommersiella organisationer med den praktiska kompetens och kunskap de behöver för att göra organisationerna där de arbetar till säkrare platser.

Ur utbildningssynpunkt kunde säkerhetsutbildningen i Stockholm inte ha kommit vid en bättre tidpunkt, menar den certifierade SANS-instruktören Chris Dale som sätter den nuvarande cybersäkerhetsutvecklingen i perspektiv.

”Tyvärr är den snabba utvecklingen av utpressningsprogram, den accelererade nivån av nätfiskeförsök, hot kopplade till distansarbete under Covid-19-pandemin och identitetsstölder en enorm börda för organisationer och individer i hela regionen. På grund av pandemins effekter har praktiskt taget alla anställda tvingats arbeta på distans. Vi har sett en ökning av attacker både mot samarbetsplattformar och mot externa tjänster som VPN-lösningar. Attacker med utpressningsprogram blir också alltmer ekonomiskt attraktiva för cyberbrottslingar där både individer och företag har blivit offer. Sofistikerade cyberbrottslingar har blivit skickliga på att identifiera värdefulla data och bedriva utpressning. För företag är det nu viktigare än någonsin att säkra den övergripande IT-infrastrukturen och öka personalens medvetenhet om cybersäkerhet.”

För att öka medvetenheten om konsekvenserna av de aktuella cybersäkerhetshoten och utvecklingen, och för att främja SANS Institutes erbjudande i Sverige, kommer SANS att genomföra en ”Capture the Flag”-turnering (CTF) den 19 och 20 april för alla som är intresserade av cybersäkerhet och som är baserade i Danmark, Norge, Finland eller Sverige. CTF-turneringen är öppen för alla som precis har börjat arbeta med cybersäkerhet men också för mer erfaren säkerhetspersonal.

Viktigast av allt är dock att SANS håller sitt Stockholm Live Online Cyber Security-utbildningsevent i maj.

Palmer kommenterar: ” Det virtuella Stockholm Cyber Security-utbildningseventet, som hålls från 31 maj till 5 juni, erbjuder praktisk utbildning med scenarier ur verkliga livet och fördjupade kurser i online-miljö. Utbildningsinnehållet är i linje med incidenter hämtade från verkligheten, inklusive till exempel Windows Forensic Analysis, hackarverktyg och incidenthantering, säkerhet för mobila enheter och etisk hackning.”

SANS Stockholm Live Online är anpassat till centraleuropeisk sommartid med ett kursschema som sträcker sig mellan kl. 09:00 och 17:00. SANS Live Online erbjuder interaktiva streamingsessioner och har även högaktuella bonuspresentationer, Cyber range-utmaningar, nätverkande via chattkanaler och liveåtkomst till de bästa SANS-instruktörerna.

SANS Institute utser Rhys Palmer till landsansvarig för Sverige 2

Details

Start:
2021-05-31
End:
2021-06-05
Event Category:
Event Tags:
, ,

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00