AI-experter från hela världen kommer till Malmö
Hem NYHETERAI AI-experter från hela världen kommer till Malmö

AI-experter från hela världen kommer till Malmö

Publicerat av: Redaktionen

Forskare, experter från industrin och andra sakkunniga inom AI kommer till Malmö för att diskutera hur samarbeten mellan AI och människa kan skapa intelligenta system där människan står i centrum.

Detta på konferensen HHAI24 som äger rum den 10–14 juni på Malmö universitet.

– Det handlar inte om hur AI ska ersätta oss människor, det är ju en rädsla som finns bland många i samhället, utan om hur vi ska skapa intelligenta system som främjar mänskliga styrkor, kompenserar för eventuella svagheter och tar hänsyn till sociala, etiska och juridiska utmaningar, säger Fabian Lorig som är arrangör av konferensen och forskare vid Malmö universitet.

HHAI24 (Hybrid Human-Artificial Intelligence) arrangeras av Malmö universitet i samarbete med Umeå universitet och temat är “Hybrid Human AI-systems for the social good”. På deltagarlistan finns forskare från Europa, USA, Sydamerika, Asien och Afrika. Det är tredje gången gillt för konferensen som tidigare hållits i Amsterdam och München.

AI-experter från hela världen kommer till Malmö– Det som är spännande med denna träff är att det är ett så högaktuellt ämne där vi tar upp det senaste inom denna typ av AI-forskning, säger Jason Tucker, även han arrangör och forskare vid Malmö universitet.

Enligt Fabian Lorig och Jason Tucker blir de späckade dagar med gästföreläsare från akademin och industrin, presentationer av forskningsprojekt och resultat, samt “Discovery Workshops”, ett interaktivt upplägg där man tillsammans diskuterar olika framtida utmaningar.

– Det kan handla om hur sjukvårdspersonal ska kunna få AI-baserat stöd för att diagnosticera och behandla sjukdomar, chattbot-system där AI svarar på frågor och löser ärenden men kopplar in en människa när det behövs, eller självkörande fordon som kan lämna tillbaka kontrollen till föraren i vissa situationer, säger Fabian Lorig vid fakulteten för Teknik och samhälle vid Malmö universitet.

Två tips på spännande föreläsare är Virgina Dignum, professor i Responsible Artificial Intelligence vid Umeå universitet och Anastasia Varava som leder en teknisk innovationsstudio på SEB.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00