AI-samarbete för design av datacenter
Hem NYHETERAI AI-samarbete för design av datacenter

AI-samarbete för design av datacenter

Publicerat av: Redaktionen

Partnerskapet innebär nya referensdesigner för datacenter som ger ett robust ramverk för att implementera NVIDIAs accelererade beräkningsplattform.

Detta optimerar inte bara prestanda, skalbarhet och energieffektivitet utan innebär en milstolpe i branschen då teknikens fulla potential kan tas vara på

När AI applikationer får fotfäste i olika branscher krävs det mer resurser än traditionell databehandling. Tekniken har drivit fram märkbara förändringar och utmaningar inom datacenterdesign och drift vilket ställer nya krav på operatörer att skapa energieffektiva och skalbara anläggningar.När Schneider Electric och NVIDIA samlar sin expertis inom infrastruktur för datacenter och avancerad AI-teknologi, introduceras de första offentligt tillgängliga referensdesignerna för datacenter för AI.

– Genom att kombinera vår expertis inom datacenterlösningar med NVIDIAs AI-kunskap hjälper vi aktörer att överkomma utmaningar med infrastrukturen och ser till att frigöra den fulla potentialen av AI. Vårt samarbete med NVIDIA öppnar upp nya dörrar för en mer effektiv, hållbar och transformativ framtid, säger Pankaj Sharma, Executive Vice President, Secure Power Division & Data Center Business, Schneider Electric.

I den första fasen av samarbetet introducerar Schneider Electric referensdesigner till datacenter som skräddarsys för NVIDIAs accelererade beräkningskluster byggda för databehandling, simulering, elektronisk designautomation, datorstödd läkemedelsdesign och generativ AI. Fokus kommer att ligga på att möjliggöra högeffektiv kraftdistribution, vätskekylda IT-system och styrsystem utformade för enkel driftsättning och tillförlitlig drift för högdensitetkluster. Samarbetet syftar till att erbjuda datacenter de verktyg och resurser som behövs för att sömlöst integrera nya AI-lösningar i infrastrukturen vilket effektiviserar det operativa arbetet och säkerställer en pålitlig livscykel.

För att tillgodose den ökade belastningen av AI-system kommer referensdesignerna att erbjuda en robust ram för att implementera NVIDIAs plattform i olika datacenter – samtidigt som prestanda, skalbarhet och hållbarhet optimeras. Partners, ingenjörer och datacenterledare kan använda designen i befintliga utrymmen i datacenter som stödjer nya utrullningar av AI-servrar med hög densitet, men även nya projekt som är fullt optimerade för ett vätskekylt AI-kluster.

­– Genom vårt samarbete med Schneider Electric tillhandahåller vi AI-design för datacenter med nästa generations NVIDIA-accelererade beräkningstekniker. Detta ger organisationer infrastrukturen som krävs för att ta del av AI:s potential samt driva innovation och digital transformation över olika branscher, säger Ian Buck, Vice President of Hyperscale and HPC på NVIDIA.

Utöver referensdesignerna för datacenter kommer AVEVA, dotterbolag till Schneider Electric, att ansluta sin plattform för digitala tvillingsystem till NVIDIA Omniverse. En integration som gör det möjligt för designers, ingenjörer och andra aktörer att sömlöst samarbeta – samtidigt som design och implementering av komplexa system accelereras. Dessutom reduceras kostnader och tid till marknaden.

AI-samarbete för design av datacenter– Med hjälp av vår omfattande data och kapacitet på det digitala tvillingsystemet förbättrar NVIDIAs teknologier våra förmågor att skapa en realistisk och engagerande upplevelse. När vi slår samman våra tekniker skapar vi en industriell virtuell verklighet där man kan simulera processer, modellera utfall och skapa förändring i verkligheten. Denna sammansmältning av digital intelligens och verkliga resultat har potential att förvandla hur industrier kan arbeta säkrare, effektivare och mer hållbart, säger Caspar Herzberg, VD för AVEVA.

I samarbete med NVIDIA planerar Schneider Electric att utforska nya områden inom olika branscher och på så sätt förverkliga sin vision om forma framtidens teknologi och driva positiv förändring.

Mer information kommer att finnas tillgänglig på Schneider Electrics Innovations Summit i Paris den 3 april.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00