Akamai hjälper företag bli säkrare med sin nya plattform för nolltillit
Hem SÄKERHET Akamai hjälper företag bli säkrare med sin nya plattform för nolltillit

Akamai hjälper företag bli säkrare med sin nya plattform för nolltillit

Publicerat av: Redaktionen

Akamai lanserar Akamai Guardicore Platform för att hjälpa företag uppnå sina mål för nolltillit.

Akamai Guardicore Platform är den första säkerhetsplattformen som kombinerar branschledande nolltillit i nätverk och mikrosegmentering för att hjälpa säkerhetsteam stoppa ransomware-attacker, uppfylla efterlevnadskrav och skydda sin hybridarbetsstyrka och molninfrastruktur.

Ransomware-grupper har blivit mer aggressiva i sina utpressningsmetoder och med att utnyttja säkerhetssårbarheter.

De har utvecklat taktik och teknik i en takt som fördefinierade säkerhetsverktyg inte kan hålla jämna steg med. Faktum är att enligt en Akamai-rapport ledde det omfattande missbruket av sårbarheter under dag noll och dag ett till att antalet offer ökade med 143 procent vid en jämförelse mellan första kvartalet 2022 och första kvartalet 2023.

”Säkerhetsteamen är mer pressade än någonsin när de står inför ransomware-hot och måste hantera strikta efterlevnadsstandarder, samtidigt som de försöker konsolidera leverantörer och hantera budgetar”, säger Pavel Gurvich, Senior Vice President och General Manager för Enterprise Security på Akamai. ”När företag inför nolltillit vill de ha enklare gränssnitt med omfattande översikt och detaljerade kontroller för alla tillgångs- och åtkomstpolicyer.
Säkerhetsansvariga kan driftsätta Akamai Guardicore Platform som en enda konsol för att konsolidera agenter och implementera nolltillit-policyer för olika infrastrukturer.”

Akamai Guardicore Platform möjliggör nolltillit på ett enkelt och effektivt sätt genom en fullständigt integrerad kombination av mikrosegmentering, nolltillit i nätverket, flerfaktorautentisering, DNS-brandvägg och hotjägare. Dessutom har mikrosegmenteringskomponenten fått en mängd förbättringar med målet att effektivisera arbetsflöden och förbättra säkerhetsbeteendet. Bland dessa finns flerfaktorssegmentering som identifierar autentiseringskontroller som del av mikrosegmenteringsregler, grundläggande policy som möjliggör snabb implementation av analyserade policyer och policyer som är baserade på rekommenderade metoder och integrering av arbetsplatser för delegering med omfattning.

Fördelarna med Akamai Guardicore Platform är bland annat:

● Förstklassiga lösningar fungerar bättre tillsammans

För första gången någonsin går det att använda branschledande mikrosegmentering och nolltillit i nätverk som enskilda tillgångar eller tillsammans. En enda agent, konsol och leverantör för nolltillit i nätverket innebär att fler företag än någonsin tidigare kan uppnå nolltillit.

● Omfattande nolltillitstäckning
Tillämpa nolltillit-policyer lokalt och i molnet och skydda arbetskraft som arbetar på distans och på kontoret.

● Förenad policymotor
Tillämpa policyer för server-till-server-trafik och klient-till-server-åtkomst utan att behöva ändra syntax eller konsoler för det enklaste och mest effektiva sättet att vidta åtgärder för nolltillit.

● Lätt konsoliderad infrastruktur
En enda agent med maximalt värde där det behövs. Täckning utan agent på alla andra platser. Driftsätt snabbt i hela företaget med minimal påverkan på systemprestanda och minimal stilleståndstid.

● Omfattande översikt
Administratörer kan visa alla tillgångar och användare som noder och deras kommunikation och åtkomst som kanter i ett diagram. Zooma in och ut för visa information på översiktsnivå eller för att göra mer djupgående analyser. Det gör det mycket enklare skapa en nolltillit- policy för hantering av både server-till-server-trafik och klient-till-server-åtkomst.

Akamai hjälper företag bli säkrare med sin nya plattform för nolltillit● Modulär flexibilitet
Använd bara de moduler du behöver och lägg till fler egenskaper när du behöver. Till exempel mikrosegmentering, nolltillit i nätverk, DNS-brandvägg med flera.

Använd AI för nolltillit
Akamai Guardicore Platform använder AI för att förenkla användarupplevelsen, bedömningen av säkerhetssårbarheter, efterlevnaden och incidentåtgärder.

Egenskaper och fördelar:

● AI-assistent
Akamai Guardicore Platform introducerar AI för att göra det möjligt för säkerhetsansvariga att använda mänskligt språk för att ställa frågor om sitt nätverk i stället för att gå igenom loggar manuellt, vilket gör det mycket snabbare att vidta åtgärder för en mängd olika användningsfall, som efterlevnadsomfattning och incidentåtgärder.

● AI-etikettering
Nätverksetiketter har varit svåra att hantera och har krävt mycket manuellt tidskrävande arbete. Akamai Guardicore Platform använder AI för att förenkla processen, undersöka hur tillgångar beter sig och föreslå etiketter. Dessa etikettförslag inkluderar tillförlitlighetsbetyg och förklaringar till varför de har valts.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00