Hyundai IONIQ 5 Robotaxi klarar körkortsprovet för att demonstrera ”kompromisslös säkerhet”
Hem TEKNIK Hyundai IONIQ 5 Robotaxi klarar körkortsprovet

Hyundai IONIQ 5 Robotaxi klarar körkortsprovet

Publicerat av: Redaktionen

Hyundai Motor Company har släppt en kampanjfilm som visar den helt elektriska, självkörande IONIQ 5 Robotaxi som framgångsrikt genomför en process liknande ett amerikanskt körkortsprov.

Skapad för att förmedla säkerheten och pålitligheten hos IONIQ 5 Robotaxis autonoma teknik, visar videon IONIQ 5 Robotaxi som genomför en serie körtester på offentlig nivå, inklusive körning på väg i Las Vegas, USA, där den demonstrerar enastående prestanda.

Detta framhäver IONIQ 5 Robotaxis tillförlitlighet samt säkerheten i fordonets autonoma teknologi, vilket belyser dess potential att säkert erbjuda frihet i mobilitet för alla.

Filmen börjar med en intervju med Pearl Outlaw, en synskadad amerikansk kvinna, och hennes mamma, Ruth. Pearl står inför mobilitetsbegränsningar på grund av hennes tillstånd, kallat Retinitis Pigmentosa, vilket hindrar henne från att ta körkort – en viktig symbol för oberoende och frihet för många människor.

Pearls historia belyser mobilitetsutmaningar i vardagen för fysiskt funktionshindrade, vilket understryker betydelsen av autonoma körteknologier som möjliggör oberoende. IONIQ 5 Robotaxi uppfyller hennes dröm om självständig mobilitet samtidigt som den erbjuder friheten att utforska utan att vara beroende av andra.

”Jag är en DMV-certifierad trafikinspektör med 25 års erfarenhet. Under den tiden har jag underkänt tusentals och åter tusentals körkortselever i allmänhetens säkerhetsintresse,” sa Kandice Jones, examinatorn som testade IONIQ 5 Robotaxi. ”Det kommer att vara samma kriterier – precis som att testa en människa. Vi kommer att övervaka hastigheten, filbyten. Jag kommer att bedöma manövrar, göra ett fullständigt stopp, vänstersvängar, filhållning, och naturligtvis reaktionstiden.”

I körprovet, som genomfördes av den mycket erfarna professionella examinatorn, utmärkte sig IONIQ 5 Robotaxi imponerande med sin hastighetskontroll, filbyten och manövrering, dess förmåga att stanna exakt vid ett stopptecken, utföra vänstersvängar och dess reaktionstid vid uppkommande faror.

Fångad på video, navigerade IONIQ 5 Robotaxi mästerligt på Las Vegas Strip, samt genom stadens förortsområden.

Hyundai IONIQ 5 Robotaxi klarar körkortsprovet för att demonstrera ”kompromisslös säkerhet”

IONIQ 5 Robotaxi gör undanmanöver som en del i körkortsprovet.

IONIQ 5 Robotaxi är en gestaltning av transformativa teknologier inom mobilitet samlade i ett enda fordon. Den symboliserar det omfattande samarbetet mellan Hyundai Motor Group och utvecklaren av autonoma körteknologier, Motional, som omfattar flera år av utveckling och rigorös testning av avancerade bilplattformar samt självkörande teknik. IONIQ 5 Robotaxi uppnår konsekvent körprestanda i olika miljöer tack vare dess uppsättning av avancerade sensorer som kombinerar LiDAR, radar och kameror.

”Som ett företag som strävar efter frihet i mobilitet, siktar vi på Hyundai att genom den här kampanjen påvisa säkerheten och pålitligheten hos IONIQ 5 Robotaxi,” säger Sungwon Jee, Senior Vice President och Global Chief Marketing Officer på Hyundai Motor Company. ”Vi kommer att fortsätta våra ansträngningar för att kommunicera vår AI-baserade autonoma körteknologi, som är inställd på att erbjuda positiva förändringar i våra kunders vardagsliv.”

Filmen ”Hyundai tar sitt körkort” kan ses på Hyundai Motor Companys officiella YouTube-kanal (https://www.youtube.com/watch?v=WHLVt5s30i0)

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00