Qlik positioneras som ledare i Gartners Magic Quadrant – för 14:e året i rad
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTER Qlik positioneras som ledare i Gartners Magic Quadrant – för 14:e året i rad

Qlik positioneras som ledare i Gartners Magic Quadrant – för 14:e året i rad

Publicerat av: Redaktionen

Dataanalysföretaget Qlik har utsetts till en ledare i 2024 års Gartner Magic Quadrant för Analytics och Business Intelligence-plattformar.

Det är 14:e året i rad som Qlik är med, baserat utifrån kriterierna ”Completeness of vision” och ”Ability to execute”.

Qlik positioneras som ledare i Gartners Magic Quadrant – för 14:e året i radUtmärkelsen understryker ett engagemang för att tillhandahålla analyslösningar av högsta kvalitet, inklusive betydande framsteg inom AI och integration av både internt utvecklade samt förvärvade teknologier.

– Vi utrustar företag med de analysverktyg de behöver för att effektivt använda AI och omvandla data till konkurrensfördelar. Det här erkännandet från Gartner visar på vår dedikation till innovation som hjälper våra kunder att fånga möjligheterna som AI erbjuder, säger Mike Capone, vd på Qlik.

Här är några av Qliks fördelar:

AI-drivna analyser: Qlik har integrerat AI-baserade prediktiva, beskrivande och preskriptiva analyser. Detta hjälper företag att påskynda beslutsprocesser och få djupare insikter från sina data.

Prediktiv AI med Qlik AutoML: Qlik AutoML erbjuder ett enkelt kodfritt sätt för analysteam att träna modeller, göra förutsägelser och planera beslut, vilket tillgodoser 90 procent av företagens användningsfall som inte kräver djup kunskap inom data science.

Användarvänlighet: Qlik Clouds tidiga adoption av stora språkmodeller (LLM:s) integration, inklusive BERT och tredjeparts-LLM:s, gör det möjligt för användare på alla färdighetsnivåer att ställa frågor om sina analyser och få kontextuella svar, vilket förbättrar användarupplevelsen.

Företagsdatahantering: Introduktionen av kundhanterade nycklar och avancerad datakryptering säkerställer full kontroll över data inom Qlik Cloud. Denna funktion stödjer regulatorisk efterlevnad och säkerhetsstandarder över olika branscher.

Strategiska partnerskap: Samarbeten med ledare inom molntjänster som AWS och Google Cloud men även partnerskap med systemintegratörer som Accenture och Cognizant säkerställer enkel åtkomst till väsentliga data för analyser i molnet, vilket förbättrar plattformens övergripande nytta.

–  Med Qlik har vi kunnat avslöja kritiska trender och insikter i hela vår verksamhet, vilket avsevärt förbättrar beslutsfattande och effektivitet. Qliks kraftfulla analys- och AI-funktioner har omvandlat våra data till en strategisk tillgång, vilket driver bättre resultat över hela linjen, säger Dave Elliott, global chef för data och analys på Mayborn Group.

– Vi tror att vår position som ledare i Gartner Magic Quadrant bekräftar vårt engagemang för att flytta gränserna för vad som är möjligt inom dataanalys. Jag är lika entusiastisk över vårt nya Qlik Answers-erbjudande, som utnyttjar generativ AI för att leverera fullständigt förklarliga insikter från de enorma, till stor del outnyttjade ostrukturerade data inom företag, säger Brendan Grady, General Manager för Qliks Analytics Business Unit.

Qlik ser sina strategiska förvärv, inklusive Talend och Kyndi, som betydande förstärkningar av sina data integrations- och AI-förmågor. Lanseringen av Qlik Staige, tillsammans med nya Microsoft Fabric- och AWS Bedrock-anslutningar, understryker Qliks engagemang för innovation. Dessa framsteg gör det möjligt för företag att utnyttja AI-drivna analyser över olika plattformar, vilket förbättrar deras förmåga att dra nytta av sina data och AI. Med Qliks kraftfulla arbetsflöde och moln-agnostiska lösningar kan företag säkert navigera i en multi-molnmiljö.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00