Kaseya: Cybersäkerhet är den främsta intäktskällan för tre av fyra IT-tjänsteleverantörer
Hem KASEYA Kaseya: Cybersäkerhet är den främsta intäktskällan för tre av fyra IT-tjänsteleverantörer

Kaseya: Cybersäkerhet är den främsta intäktskällan för tre av fyra IT-tjänsteleverantörer

Publicerat av: Redaktionen

Kaseyas årliga MSP Benchmark Report avslöjar att cybersäkerhet är den främsta intäktskällan för tre av fyra IT-tjänsteleverantörer.

Rapporten MSP Benchmark Report undersöker hur cybersäkerhet, AI och påverkar IT-personalens arbetsflöden, deras balans mellan arbets- och privatliv samt rekrytering på en alltmer konkurrensutsatt marknad

Kaseya har släppt sin senaste rapport 2024 MSP Benchmark Report, som undersöker 1,000 IT-tjänsteföretag i Nord- och Sydamerika, EMEA och APAC, med svar från såväl IT-personal som höga chefer.

Rapporten visar att cybersäkerhet är den främsta prioriteringen och det mest växande segmentet för MSP:erna, då 73 procent av respondenterna säger att cybersäkerhet är det som drar in mest intäkter.

Cybersäkerhet: IT-personalens främsta utmaning och möjlighet till tillväxt

Hotet om cyberattacker fortsätter att tynga MSP:er och deras kunder. Rapporten visar att häpnadsväckande 78 procent av de tillfrågade anser att cybersäkerhet är den främsta IT-utmaningen, jämfört med 67 procent i förra årets rapport. Respondenterna betonade vikten av att företag fortsätter att investera i rätt teknik för att skydda sig mot ständigt föränderliga cybersäkerhetshot.

Det finns positiva nyheter för små och medelstora företag som har prioriterat investeringar i rätt teknik och rätt IT-partner. Det är nämligen färre små och medelstora företag som har drabbats av cyberattacker – en majoritet av MSP:erna i undersökningen (64 procent) svarade att mindre än 10 procent av deras SMB-kunder upplevde en cyberattack i år. Kunderna betraktar MSP:er som en värdefull cybersäkerhetsresurs, där nästan hälften (46 procent) av respondenterna svarra att de flesta av deras kunder vänder sig till dem för råd om cybersäkerhetsplaner och bästa sätt att hantera cyberhot.

– Cybersäkerhet förblir ett kritiskt problem för MSP:er, som drivs av två faktorer: den eskalerande hotbilden och den ihållande utmaningen att bevisa att de kan leverera högkvalitativa säkerhetstjänster för alla sina kunder – en tendens vi också ser bland svenska MSP:er förklarar Scott Gower, nordisk säljchef på Datto – del av Kaseya. I år har vi sett en ökad känsla av brådska jämfört med tidigare år. Även de MSP:er som uppvisar goda kunskaper i cybersäkerhet brottas med det strategiska dilemmat med resursallokering. Vår rapport understryker behovet av att MSP:er stärker sina ansträngningar för att möta marknadens snabbt växande efterfrågan.

Automation och integration är nyckeln till att lösa IT-utmaningar

Kaseya: Cybersäkerhet är den främsta intäktskällan för tre av fyra IT-tjänsteleverantörerRapporten visar att investeringar i IT-hanteringslösningar med inbyggda funktioner för integrering av automation är den högsta prioriteten, och 85 procent av respondenterna anser att automatisering är ett måste. Medan automatisering ökar effektiviteten, hjälper integrering till att skapa ett enhetligt system: 67 procent av IT-cheferna anser att integration mellan centrala MSP-applikationer är mycket viktig för deras arbete.

Över tre fjärdedelar av deltagarna (75 procent) instämde i att integration mellan applikationer är en tidsbesparande åtgärd, och nästan lika många (70 procent) tror att integration ökar effektiviteten. Integration och automatisering gör att företag sparar tid och pengar, effektiviserar IT-driften och i slutändan bidrar till ett bättre affärsresultat.

 AI och rekrytering av kunnig personal i fokus

Många IT-proffs är ivriga att använda AI för att ta itu med utmaningar i sina jobb och uppnå mer balans. En tredjedel av de tillfrågade (33 procent) svarade att de kommer att använda AI för att effektivisera annars tråkiga IT-uppgifter. Medan MSP:er och deras kunder gärna vill använda AI och maskininlärning, kommer implementeringen av denna teknik att vara utmanande – detta enligt 37 procent av MSP:erna i undersökningen.

Från AI och maskininlärning till automation och integration – tekniken förändras snabbt, och MSP:er anpassar sig så snabbt de kan för att ligga i framkant. Att locka kunnig IT-personal som förstår denna nya teknik är inte bara svårare utan också dyrare. Respondenterna säger att rekrytering är den tredje mest kritiska utmaningen för MSP:er under 2024.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00