Vultr underlättar regelefterlevnad för AI – och alla IT-lösningar – med ny molnplattform
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTER Vultr underlättar regelefterlevnad för AI – och alla IT-lösningar – med ny molnplattform

Vultr underlättar regelefterlevnad för AI – och alla IT-lösningar – med ny molnplattform

Publicerat av: Redaktionen

Infrastruktur som minskar beroendet av molnjättarna, ger global kontroll över data och säkerställer regelefterlevnad utan att kompromissa vad gäller skalbarhet.

Vultr som är världens största privatägda molnföretag lanserar i dag Vultr Sovereign Cloud and Private Cloud. Den nya molnplattformen säkerställer dataintegritet i en tid då företag genererar allt större datavolymer på publika molnplattformar, i edgenätverk och på IoT-enheter, och i lösningar för generativ AI.

Den nya molnplattformen följer tätt inpå lanseringen av Vultr Cloud Inference som möjliggör global utrullning av AI-modeller på Vultrs infrastruktur som sträcker sig över sex kontinenter, i 32 datacenter, bland annat i Stockholm. Med Vultr kan företag och myndigheter se till att data som används för AI lagras lokalt och att hanteringen uppfyller nationella lagar.

En stor del av molnanvändningen i världen sköts av ett fåtal leverantörer i begränsade geografiska områden. Samtidigt ökar oron för försämrad kontroll över data, inte minst i Europa. Det stiftas ständigt nya lagar om insamling, lagring och användning av data. Enligt Accenture anger hälften av alla höga chefer kontroll över data som en viktig fråga. Fler än en tredjedel planerar att flytta 25-75 procent av sina data och andra tekniska resurser till molnplattformar som ger större kontroll, så kallade ”sovereign clouds”.

Vultr underlättar regelefterlevnad för AI – och alla IT-lösningar – med ny molnplattform

J.J. Kardwell

Vultr Sovereign Cloud and Private Cloud ger myndigheter, organisationer och företag tillgång till viktig molninfrastruktur, samtidigt som data, körningar och teknisk utrustning finns i det egna landet och uppfyller nationella lagar. Användare får tillgång till avancerade grafikprocessorer (GPU) och andra lösningar som krävs för avancerad AI. Det möjliggör hantering av AI som användarorganisationer har kontroll över och som uppfyller lagstiftning, utan att äventyra skalbarhet. Tack vare samarbete med framstående partner kan Vultr tillhandahålla molnplattformar som hanteras lokalt i olika länder, som i Sverige, med garantier om att data lagras i det egna landet.

Vultr erbjuder också säkerhetslösningar som air-gapping, samt kontrollpaneler som ger kunder full kontroll. Det innebär att en kunds data är isolerade från omvärlden. Vultr Sovereign Cloud and Private Cloud administreras helt av medborgare i de olika länderna där datacenter finns. Det innebär spårbarhet som uppfyller nationella krav. Vultr Container Registry är en ytterligare finess som innebär att AI-modeller kan byggas och tränas på ett ställe, för att sedan rullas ut var som helst i världen, om så önskas, vilket ger flexibel skalbarhet.

”För att uppfylla ökande krav på kontroll över data och för att minska beroendet av ett litet antal molnjättar lanserar Vultr nationella molnplattformar i länder över hela världen. Vi samarbetar aktivt med myndigheter, lokala telekomoperatörer och andra partner, för att göra det möjligt för våra kunder att skapa innovativa AI-lösningar i stor skala”, säger J.J. Kardwell, vd på Vultrs moderbolag Constant.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00