Governo lanserar nytt dotterbolag för datadriven utveckling och analys inom offentlig sektor
Hem NYHETERAI Governo lanserar nytt dotterbolag för datadriven utveckling och analys inom offentlig sektor

Governo lanserar nytt dotterbolag för datadriven utveckling och analys inom offentlig sektor

Publicerat av: Redaktionen

Governo AB, ett managementkonsultbolag med fokus på offentlig sektor, meddelar idag lanseringen av sitt nya dotterbolag, Governo Insikt.

Det nya bolaget kommer att specialisera sig på datadriven utveckling, analys och AI för att effektivisera och höja kvaliteten inom vård, skola, trafik, stadsutveckling och stödfunktioner, och andra verksamhetsområden inom offentlig sektor.

Governo har sedan starten 2009 arbetat med att stödja offentliga organisationer i deras digitala transformation. I en rapport till Vinnova 2018 identifierade företaget AI:s enorma potential att förändra offentlig sektor. Med lanseringen av Governo Insikt ökar företaget sitt fokus för att hjälpa till att stänga gapet mellan offentlig sektor och den globala teknikutvecklingen.

  • Vi ser en enorm möjlighet att förändra och förbättra hur offentlig sektor fungerar med data som grund, säger Caroline Andersson, VD för Governo och utsedd till ‘Årets VD 2021’.
  • Genom att fokusera på att ge handlingskraft kring AI och datadriven utveckling kan vi hjälpa kommuner, regioner och myndigheter att bli mer effektiva och att leverera bättre tjänster till
Governo lanserar nytt dotterbolag för datadriven utveckling och analys inom offentlig sektorOffentlig sektor kan komma i kapp AI-utvecklingen

Governo Insikt ser stora möjligheter i att hjälpa svenska kommuner och andra offentliga organisationer att implementera AI-lösningar som adresserar specifika behov. Ett aktuellt område är bekämpning av välfärdsbrott, där AI och maskininlärning kan spela en avgörande roll i att upptäcka och förhindra felaktiga utbetalningar. Enligt DIGG (Myndigheten för digital förvaltning) beräknas potentialen med AI inom offentlig sektor ha ett värde på cirka 140 miljarder kronor.

  • Årligen beräknas omkring 15–20 miljarder kronor betalas ut felaktigt från välfärdssystemen och cirka 90 procent av det skattade beloppet uppskattas bero på att felaktiga uppgifter ligger till grund för utbetalningarna, säger Malin Lindström, VD för Governo Genom att använda AI kan vi identifiera mönster och avvikelser i stora datamängder, vilket ger förutsättningar att förena god service med effektiva kontrollfunktioner som förhindrar bidragsbrott och felaktiga utbetalningar.
Framtidens arbetssätt och beslutsfattande

För att på bästa sätt bistå offentlig sektor i att nyttja data kommer Governa Insikt att erbjuda såväl konsulttjänster som skräddarsydda produkter, datamodeller och analyser. Syftet är att bygga den kompetens och de strukturer som krävs för att driva datadriven utveckling framåt – mot bättre beslut och mer effektiva processer.

  • All den data som offentlig sektor sitter på är en guldgruva för analys och insikter som kan användas både till förbättringar och för radikal säger Malin Lindström. Genom att arbeta nära våra kunder och genomföra förändringar utifrån deras interna och externa data kan vi säkerställa att den används på ett mer ändamålsenligt och effektivt sätt – för ökad samhällsnytta.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00