Region Västerbotten i stabsläge på grund av it-problem
Hem TEKNIK Region Västerbotten i stabsläge på grund av it-problem

Region Västerbotten i stabsläge på grund av it-problem

Publicerat av: Redaktionen

Under eftermiddagen gick Region Västerbotten upp i regionalt stabsläge på grund av it-störningar hos flera leverantörer.

Region Västerbotten arbetar på att minimera effekterna av störningarna.

It-leverantören Tietoevry har drabbats av en cyberattack som påverkar flera av deras kunder. Region Västerbotten använder flera av de system som är drabbade. Det gäller bland annat system som används vid utskrivning av patienter och för att beställa förbrukningsartiklar.

Regionens verksamheter har aktiverat reservrutiner.

Region Västerbotten i stabsläge på grund av it-problem– Det finns ingen påverkan på patienter i dagsläget, men reservrutinerna innebär mer manuell hantering för våra medarbetare. Vi har samlats i regional särskild sjukvårdsledning för att följa händelseutvecklingen och minimera påverkan på vården, säger Johan Thunberg, sjukvårdsledare i regional särskild sjukvårdsledning.

Region Västerbotten har dialog med leverantörerna för att lösa problemen. Prognosen är att problemen kan fortsätta under de närmsta dagarna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00