Swedac ny partner i AI Sweden
Hem NYHETERAI Swedac ny partner i AI Sweden

Swedac ny partner i AI Sweden

Publicerat av: Redaktionen

För att påskynda användningen av AI till gagn för vårt samhälle finns det nationella centret AI Sweden, en sammanslutning av för närvarande 120 partner från privat och offentlig sektor och från akademi. 

Swedac är nybliven medlem.

Att bryta ny mark kan vara lättare om man slår följe längs vägen och hjälps åt. Det är tanken bakom den nationella sammanslutningen AI Sweden.

– Deras devis är att var och en av aktörerna själva är för små för att göra allt men tillsammans kan vi alla accelerera vår utveckling, säger Karolina Wikmyr, Swedacs HR-chef, som ihop med Håkan Pettersson, avdelningschef avdelningen för myndighetsutveckling och service, leder myndighetens arbete med utvecklingen av digitalisering och AI.

Swedac ny partner i AI SwedenVad innebär det att Swedac nu är partner i AI Sweden?

– Vi har det senaste året ökat vår medvetenhet och kunskap och förstår bättre möjligheterna med användandet av AI. Men vi ser också ett behov av att samverka, både när det gäller den generella ökningen av vår kompetens och för att hitta konkreta projekt och utvecklingsområden där vi kan lära av varandra, säger Håkan Pettersson.

– Och där ser vi AI Swedac som ett nav att luta oss emot, säger Karolina Wikmyr.

Swedac är en myndighet med allt vad det innebär i form av krav på transparens, objektivitet och säkerhet – och samtidigt inte fler än 108 anställda vilket innebär en relativt behändig enhet när man till exempel vill genomföra en förändring. Myndigheten har som hållning att alla ska med i digitaliseringsarbetet. På Swedac är man mån om att AI inte blir en fråga för ett fåtal utvalda utan betonar att det är viktigt att samtliga medarbetarna exempelvis kan laborera med hur chat-gpt kan vara till nytta i arbetet. Som en del av det inledda samarbetet gör AI Sweden under maj månad en mognadsmätning för att ta reda på hur långt Swedac har nått i arbetet med att använda AI.

– Resultatet kommuniceras sen till medarbetarna. Vi är måna om att alla på myndigheten känner till var vi står och att fler blir nyfikna, säger Karolina Wikmyr.

I veckan medverkar AI Sweden vid Swedacs myndighetsdag, vad sker då?

– Då har vi besök av representanter från AI Sweden som berättar om organisationen och om hur andra medlemmar tänkt och gjort, säger Karolina Wikmyr.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00