Här är Sveriges bästa webbplatser och intranät
Hem EVENT Här är Sveriges bästa webbplatser och intranät

Här är Sveriges bästa webbplatser och intranät

Publicerat av: Redaktionen

Sen år 2000 har Web Service Award med hjälp av Sveriges internetanvändare korat årets bästa webbplatser och intranät.

Den 31 januari korades 2024 års vinnare i kategorierna Kommersiella, Samhällsinformation och Intranät.

Vinnare är Zeta.nu, Folkhögskola.nu och Collectum – intranät. Tävlingen utgår ifrån Sveriges största webbplatsundersökning med svar från över 100 000 respondenter. Undersökningen utförs av Web Service Award.

Web Service Award har sedan år 2000 undersökt vilka webbplatser Sveriges internetanvändare är mest nöjda med. Utifrån användarnas omdömen utse Sveriges bästa webbplats och intranät.

I de senaste årens undersökningar av webbplatser och intranät så ser vi att kraven från användarna har ökat. Det är svårare nu att få ett högt betyg av besökarna. Våra årliga trendrapporter ”Hur mår Sveriges webbplatser och intranät” visar att det är en stor andel webbplatser och en ännu större andel intranät som inte följer upp större förändringar. Det är därför väldigt hedrande att få lyfta fram årets vinnare som går emot trenden och visar att målstyrt arbete med att löpande förbättra för användarna lönar sig. De har alla tre på ett mycket bra sätt lyckats tillgodose sina besökares skiftande krav och behov säger Pierre Du Rietz, VD för Web Service Award

Vinnare Web Service Award

Zeta.nu – www.zeta.nu

Vinnare i kategorin Kommersiella

Här är Sveriges bästa webbplatser och intranät

På bild: Emma Olsson, Måns Falk, Anna Mellberg, Susanna Hedengren och Eva Junevad

Motivering: ”Detta är en innehållsrik och inspirerande webbplats som är lätt att använda och gilla! Att följa upp och jämföra förändringar för att se förflyttningar och göra nya aktiviteter är ett lyckat koncept.

Sveriges Folkhögskolor –  www.folkhogskola.nu

Vinnare i kategorin Samhällsinformation

Här är Sveriges bästa webbplatser och intranät

På bild: Miriam Steinbach

Motivering: ”Att jobba med användarundersökningar, användartester och analys av webbstatistik som beslutsunderlag är ett lyckat koncept. Det märks att den här webbplatsen har målgruppen i fokus.  Nedlagt arbete med webbplatsen har gett resultat. Det är lätt att hitta och sajten ger ett informativt och behagligt intryck. Inte konstigt att besökarna gillar Folkhögskola.nu”

 Collectum – Intranät

Vinnare i kategorin Intranät

Här är Sveriges bästa webbplatser och intranät

På bild: Bodil Nelsson. Marit Lundström, Carin Selldén och Annica Andé

Motivering: ”Det här är ett användarvänligt intranät som stödjer medarbetarna i sitt dagliga arbete. Informationen håller mycket högkvalitet och det är även lätt att hitta relevant innehåll. Hittbarheten är hög! Extra plus för att det är ett intranät med en välfungerande sökfunktion. Det märks att det sker kontinuerligt arbete, både med förvaltning och utveckling. Ett föredöme.”

 Bästa förbättrare

Hedersutmärkelsen delas även ut till bästa förbättrare inom varje kategori, dvs de som har lyckats höja andelen nöjda besökare mest.

Kommersiell:                                Svenska bostäder – www.sb.se

Samhällskommunikation:        Sveriges Lantbruksuniversitet – www.slu.se

Intranät:                                         SRV Återvinning intranät

Här är Sveriges bästa webbplatser och intranät

Årets Web Service Award-utmärkelser. Priserna är unika och gjorda av konstnär och formgivare Emilia Linderholm. Året pris heter Sprudlade liv. Foto – Anna Nordström

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00