Planeringsstödet som förenklar komplex planering för ledare och förbättrar effektivitet i styrningen
Hem NYHETER Planeringsstödet som förenklar komplex planering för ledare och förbättrar effektivitet i styrningen

Planeringsstödet som förenklar komplex planering för ledare och förbättrar effektivitet i styrningen

Publicerat av: Redaktionen

För ledare engagerade i bolagsstyrning är tid en ovärderlig valuta.

Howwe Technologies är därför stolta över att presentera Årshjulet, ett planeringsstöd som förenklar och tydliggör planeringen och genomförandet av affärsplanen vilket leder till stor tidsbesparing. 

Att planering är viktigt vet de flesta om. Ändå är det ofta nedprioriterat eller felaktigt utfört. En bidragande orsak är avsaknaden av utbildning i strategisk planering. Många chefer anses inte vara strategiska, inte på grund av bristande förmåga, utan för att de aldrig har fått utbildning i att tänka eller agera strategiskt. Forskning visar att 90 procent av ledande befattningshavare aldrig tränats i att förbättra sina förmågor som affärsstrateger. Den här kunskapsluckan blir tydlig när ledare ställs inför detaljerade planer.

Det strukturerade tillvägagångssättet i Årshjulet är en sammanställning av best practice, finslipade från erfarenheter av tusentals ledare och team i tillväxtlösningen Howwe, utformat för att förenkla komplexiteten i strategisk planering och styrning. Howwe är den första digitala applikationen utvecklad från ett VD- och affärsperspektiv för att driva bolags affärskritiska strategiska initiativ och korta tiden från beslut till genomförande och ökad omsättning och vinst.

Årshjulet är ett strukturerat, men ändå enkelt ramverk för årlig strategisk planering. Det är ett verktyg som vägleder ledningsgrupper och ledare genom det ofta utmanande arbetet kring planering, genomförande och uppföljning. Genom att fokusera på fyra mötestyper fördelade under årets gång, ger Årshjulet en tydlig och agerbar struktur som hjälper ledare att förankra sina strategiska mål genom hela organisationen och hantera omvandlingen av strategiska visioner till konkreta resultat.

Många organisationer kämpar med att förverkliga sina strategiska planer. Vi känner alltför väl till utmaningarna kopplade till traditionella planeringsmetoder. Årshjulet är vårt svar på dessa utmaningar. Det erbjuder ledare en enkel och effektiv planeringsstruktur som sparar tid och resurser samtidigt som den förbättrar strategisk tydlighet och förankring,” säger Johan Grönstedt, Produktchef på Howwe Technologies.

Årshjulets fyra olika mötestyper gör att bolag får, och långsiktigt bibehåller, en strategisk översikt över bolagets strategiska initiativ, samtidigt som det främjar operativ anpassning. Det innefattar möten där man tittar bakåt och blickar framåt utifrån satta delmål. Mötestyperna hjälper ledningsgrupper att vara strategiskt engagerade och proaktiva under hela året.

Planeringsstödet som förenklar komplex planering för ledare och förbättrar effektivitet i styrningen

Johan Grönstedt

Planering enligt Årshjulet medför flera fördelar för ledare och organisationen i stort. Främst medför det betydande tids- och resursbesparingar då det hjälper bolag att löpande göra proaktiva anpassningar så att de slipper lägga tid på att planera om när det redan gått snett. Det bibehåller ett strategiskt fokus och skapar tydliga och handlingsbara steg mot att uppnå de strategiska målen. Dessutom ger tillvägagångssättet team möjligheten att navigera i den annars komplexa planeringen med större självsäkerhet och tydlighet vilket bidrar till effektivt strategigenomförande.

En guide till användningen av Årshjulet finns i Howwe Technologies senaste e-bok “Mastering Yearly Planning for Business Excellence”. Den ger en kartläggning av metodiken och dess praktiska tillämpning och går igenom de fyra viktiga mötestyperna som fungerar som strategiska verktyg för att förenkla strategigenomförandet.

Årshjulet kan med fördel användas i samband med tillväxtlösningen Howwe. En tillväxtmetod med ett mjukvarustöd påskyndar genomförandet av strategiska initiativ och möjliggör snabb realignering som svar på disruptioner eller förändrade strategiska beslut. Detta förkortar tiden från VD:ns beslut till organisationens acceleration av nödvändiga aktiviteter och fokus, och minskar därmed den totala tiden för måluppfyllelse enligt strategin, eller det som VD:n har bestämt som viktigast.

Årliga Planeringshjulet är ett bevis på Howwe Technologies engagemang för att hjälpa företag att förenkla tillväxt. Som en del av Howwe Technologies vison att förenkla tillväxt och omdefiniera strategiimplementering, är e-boken en värdefull resurs för alla företagsledare som vill förbättra sin organisations prestation och resultat.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00