Hur du använder datadioder för att säkra din IT/OT-integration
Hem SÄKERHET Hur du använder datadioder för att säkra din IT/OT-integration

Hur du använder datadioder för att säkra din IT/OT-integration

Publicerat av: Redaktionen

Digitaliseringen driver efterfrågan på att koppla ihop IT- och OT-system.

Denna integration innebär säkerhetsutmaningar och kräver specifika lösningar.

I det här blogginlägget kommer vi att ge dig en lösning på hur du kan säkra din integration med datadioder!
Integrera IT och OT säkert

Operational Technology (OT) avser alla delsystem som behövs för att hantera och övervaka en fysisk process, till exempel i ett kraftverk eller i en fabrik. OT består vanligtvis av (bland annat) programmerbara logiska styrenheter (PLC) och system för övervakning och datainsamling (SCADA), men även standarddatorer och operativsystem som vanligtvis finns i en kontorsmiljö. IT avser de affärs- och kontorssystem som de flesta organisationer använder.

Historiskt sett var OT-system ofta helt fristående och isolerade. Behovet av att koppla OT till andra system har dock vuxit i takt med samhällets digitalisering. IT och OT blir därför mer och mer sammankopplade och samma grundteknik används ofta inom IT och OT. De olika behoven inom IT och OT kan lätt leda till utmanande tekniska konflikter.

Separera och övervaka dataflöden

Att separera IT och OT i separata segment minskar risken för att cyberhot migrerar från IT till OT. Ett exempel skulle vara att få in ransomware i din OT-miljö. För att undvika risker till följd av fel i konfiguration eller funktion rekommenderas teknik baserad på fysisk segmentering. Detta innebär att separat hårdvara används för IT och OT.

Det säkraste sättet att koppla ett integritetskänsligt OT-system till andra system är att använda datadioder. Alla dataflöden från OT som kan skickas över datadioder ger förutsättningar för en förenklad säkerhetsanalys, helt enkelt för att en datadiod är så säker och lätt att analysera. Eller, mer korrekt, för att den har så hög assurans.

Här är två exempel på när användningen av datadioder i en OT-miljö gör integrationen till IT-nätverket säkrare:

  • Hur du använder datadioder för att säkra din IT/OT-integrationDatabasspegling: En metod för att exportera data från OT-zonen är att spegla innehållet i en databas från OT-zonen. Genom att skapa en kopia av data på IT-sidan kan du tillåta läsåtkomst till alla IT-system som behöver komma åt databasinnehållet.
  • XML-export: En annan metod är att skapa en XML-fil i OT-zonen, som innehåller all data som behövs utanför OT. Denna fil skickas sedan regelbundet med FTP/SFTP till en mottagare i IT-zonen.
För säker IT/OT-integration – optimal balans mellan funktion och säkerhet

Genom att fysiskt segmentera IT och OT och använda datadioder i zongränsen uppnår man en optimal balans mellan funktion och säkerhet. Följaktligen kan du påskynda digitaliseringsprocessen utan att riskera tillgängligheten av OT och du kan lita på att tekniken endast tillhandahåller enkelriktat trafikflöde. Att välja datadioder ger dig en framtidssäker lösning som är betydligt mindre sannolik att behöva ändras över tid än en lösning baserad på traditionella brandväggar och intrångsdetekteringssystem.

Av Advenica

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00