En fransman med Europa som arbetsfält och bopålarna i Sverige
Hem PÅ STAN MED En fransman med Europa som arbetsfält och bopålarna i Sverige

En fransman med Europa som arbetsfält och bopålarna i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

[PÅ STAN MED] En fransman med Europa som arbetsfält och bopålarna i Sverige.

IT-Kanalen träffade Franck Metge som arbetar som Channel Account Manager på StorageCraft.

Det blev ett spännande samtal som, förutom backup och storage, kom att spänna över flera områden, bl.a. rugby, champagne och resor.

Franck Metge är född i Grenoble i sydöstra Frankrike. Han är ett levande bevis på att vi numera lever i en global värld. Han träffade sin svenska fru i Grenoble. Samtidigt som familjen växte flyttade de till London för att fortsätta sina respektive karriärer. London var magiskt! – utbrister Franck och fortsätter med att konstatera att trots att staden är gigantiskt stor och att de var en småbarnsfamilj så gick det förvånansvärt smidigt att få vardagen att fungera.

En fransman med Europa som arbetsfält och bopålarna i Sverige 1

Franck Metge Channel Account Manager, StorageCraft

Backup & Storage ligger närmast hjärtat

Under samtalets gång visar det sig att Franck inte bara har arbetat i flera länder. Han har också arbetat på många företag med delvis olika inriktning inom IT. Det har hela tiden varit backup och storage som har varit fokus för mig, säger Franck. IT-branschen är väldigt standardiserad och det gör det enkelt att byta jobb även mellan olika länder, säger Franck. Ett annat kännetecken för IT-branschen är de många uppköp som genomförs med jämna mellanrum.

Francks karriär har ibland tagit nya vägar just på grund av olika företagsförvärv. Efter tre år i London flyttade familjen till Sverige och Stockholm. Därefter arbetade han ca: 2 ½ år på EMC innan han återigen var tillbaka i magiska London. Där arbetade han som konsult på Veritas. Familjen var kvar i Stockholm och följaktligen blev det många flygtimmar under den här perioden.

Nu följde en tid där han som egen konsult hade uppdrag i Paris, Amsterdam och London. Det är nog tur att Franck älskar att resa, ett intresse han delar med sin fru.

Det är skillnad på de nordiska länderna

Franck har idag skaffat sig en bred erfarenhet av såväl olika företagskulturer som olika länders kulturer. Det ser han som en styrka och han känner att han många gånger har en fördel av att vara född i Frankrike när han träffar olika nordiska företag och kontakter. Utan att gå in på detaljer konstaterar han att det är ganska lätt att känna igen vilket av de nordiska länderna som en person kommer ifrån. Sedan november 2016 är Franck anställd på StorageCraft och nu får han möjlighet att fullt ut få användning av all den erfarenhet som han har skaffat sig genom åren. Han säger att bolaget har en amerikansk ”start-up”-kultur som han trivs med. Han är ansvarig för att bygga upp och utveckla den svenska verksamheten. Idag har StorageCraft ungefär 400 anställda runt om i världen varav ett 30-tal sitter på kontoret i Cork på Irland. Där finns bolagets styrkor inom marknadsföring och support. I dagsläget är målgruppen SMB-segmentet men man siktar mot Enterprise-segmentet. StorageCraft grundades 2003 och de har sitt huvudkvarter i Draper, Utah. Regionala kontor finns i Irland, Japan och Australien.

Vad händer nu?

Vi frågar Franck hur han ser på den närmaste framtiden för StorageCraft? Det finns en pionjäranda i bolaget som jag gillar, säger Franck. Vi är nära att komma i mål med att kunna presentera ett samarbete med en stor distributör men i dagsläget kan jag inte kommentera det mer utförligt. Vi kommer att bygga upp vår verksamhet med hjälp av kanalpartners.

Allting går mot molntjänster och där vill vi vara med. Vi har idag en tjänst som erbjuder backup-tagning var 15:e minut. Det i sin tur gör att vi kan erbjuda en recovery-tjänst där kunden kan återskapa en ”kraschad” eller kapad dator via molnet

Efter ett mycket engagerat och intressant samtal kan vi konstatera att Franck har sitt hjärta inom allt som rör backup och recovery. Den kärleken har tagit honom ut på många spännande resor. Att han dessutom är utbildad sommelier av 2:a graden gör inte det hela mindre intressant.

Privat

Namn:                                          Franck Metge

Ålder:                                            52 år

Bor:                                               Bromma

Familj:                                          Gift och 4 barn på 16, 20 år samt 25 och 27 år från tidigare äktenskap.

Intressen:                                    Att resa, nya resor planeras ständigt i familjen.

Champagne

Familjen är viktig

Dykning

Alpin skidåkning

Musik:                                          Lisa Nilsson, Pink Floyd, Bashung

Antal devices:                             Ca: 20 i familjen

Planerade resor:                        Paris, tillsammans med hustrun

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00