Låt alla ai-blommor blomma
Hem NYHETERAI Låt alla AI-blommor blomma

Låt alla AI-blommor blomma

Publicerat av: Redaktionen

När Reaktor tillsammans med Fusion Ecosystem samlade kunder och partners till sin årliga AI-konferens, BLOOM, i Helsingfors förra veckan, var temat för dagen ”Från hype till påverkan”.

Reaktors vd, Pekka Horo, inledde med att utforska vad generativ AI faktiskt innebär för alla som arbetar med teknik och reflekterade över frågan: Hur kan vi övergå från hype till verklig påverkan?

Låt alla ai-blommor blomma

Under dagen gav David Rowan, tidigare chefredaktör för Wired UK, Katie Kine, rankad som en av de tio främsta AI-influerarna 2023, och Mari Rotila, entreprenör och visionär, insiktsfulla presentationer om hur AI kan tänkas påverka framtiden.

Deltagarna fick även insyn i Reaktors AI-erbjudande och hörde flera fallstudier, bland annat Stora Ensos datahantering för hållbart skogsbruk och ABB:s generativa AI-sökmotor för manualer.

Det gemensamma temat för dagen betonade mänskligheten, kulturens betydelse, kompetensutveckling och ledningens engagemang i anpassningen till generativ AI. Att implementera AI är ofta en lång och stundtals utmanande resa, som kan kännas som en oändlig berg-och-dalbana. Det krävs mod att våga satsa, förtroende för processen och uthållighet att hålla fast vid strategin.

David Rowan påminde oss om att vi fortfarande bara är i början av vår förståelse och att vi inte vet vad vi kommer att kunna åstadkomma i framtiden tack vare teknologin. Men, poängterade han, det är inte för sent. Att uppnå fördelar och innovationer kräver framför allt öppenhet för förändring och nyfikenhet.

Låt alla ai-blommor blomma

Sammanfattningsvis belyser BLOOM-konferensen inte bara den spännande potentialen hos generativ AI utan också de utmaningar och ansvar som följer med dess integration i våra liv och arbete.  I takt med att tekniken fortsätter att utvecklas, blir det allt viktigare att företagsledare och anställda förstår och navigerar dess påverkan klokt. Genom samarbete, utbildning och en ständig dialog kan vi säkerställa att generativ AI inte bara skapar innovation, utan också bidrar till positiv förändring i stort.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00