Microsoft söker Årets tech-tjej 2024
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTERMICROSOFT Microsoft söker Årets tech-tjej 2024

Microsoft söker Årets tech-tjej 2024

Publicerat av: Redaktionen

Microsoft Sverige söker nu kandidater till Årets tech-tjej 2024.

Utmärkelsen har delats ut i över två decennier med syftet att lyfta fram kvinnliga förbilder för att få fler att söka sig till techbranschen.  

 Idag utgör kvinnor endast 30 procent av techbranschen, det visar siffror från branchorganisationen TechSverige. För att få fler kvinnor att söka sig till branschen utser Microsoft Sverige varje år Årets tech-tjej. Ansökan för 2024 är nu öppen. 

 ”Techbranschen växer sig allt större, inte minst vad gäller utvecklingen av AI, och vi är i ett stort behov av fler kvinnor i branschen. Årets tech-tjej är ett fantastiskt tillfälle för oss att lyfta fram unga inspirerande kvinnor och ge dem en plattform att dela med sig av sina historier för att i sin tur kunna inspirera fler att utbilda sig inom IT och tech”, säger Therése Treutiger, ansvarig för Microsofts partnerverksamhet i Sverige samt huvudansvarig för Åres tech-tjej.

 
Kriterier för att ansöka  
För att ansöka till Årets tech-tjej krävs att kandidaten har minst ett år kvar av sina studier inom ett tekniskt område, hon behöver ha ett brinnande intresse och engagemang för tech samt vara en driven och engagerad person.
Microsoft söker någon som kan inspirera andra med sin resa, för att på så sätt belysa möjligheterna för unga tjejer att göra karriär inom techbranschen.  

 

Microsoft söker Årets tech-tjej 2024Årets tech-tjej kommer ha ett givande år som ambassadör för Microsoft Sverige. Microsoft ser gärna att hon vill samarbeta när det kommer till ämnen som rör mångfald, jämställdhet, innovation och andra viktiga områden. Dessutom blir vinnaren en förebild för unga med intresse för tech i hela landet.  

Det finns både möjlighet att ansöka för egen del eller att nominera någon annan som på något sätt har inspirerat till utveckling och nya idéer under studietiden. 
Ansökan och nominering hittas här. 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00