NinjaOne säkrar serie C-finansiering på 231,5 miljoner USD ledd av ICONIQ Growth
Hem NINJAONE NinjaOne säkrar serie C-finansiering på 231,5 miljoner USD ledd av ICONIQ Growth

NinjaOne säkrar serie C-finansiering på 231,5 miljoner USD ledd av ICONIQ Growth

Publicerat av: Redaktionen

Investeringen främjar kundframgång och kundsupport, produktinnovation och tillväxt när kategorin Endpoint Management vidareutvecklar automatisering.

NinjaOne, en ledande IT-plattform för endpoint management, säkerhet och visibilitet, tillkännagav idag att man tagit in 231,5 miljoner USD i en serie C-finansieringsrunda ledd av ICONIQ Growth.

Frank Slootman, ordförande och VD för Snowflake; och Amit Agarwal, VD för Datadog; bland andra investerade även i rundan. I och med denna finansiering har ICONIQ Growth General Partner Roy Luo anslutit sig till NinjaOnes styrelse. NinjaOne är ett grundarlett företag som har accelererat varje år sedan sin första kund, vilket bevisas av en ARR-tillväxt på 70+ procent 2023. Denna minoritetsinvestering värderade företaget till 1,9 miljarder USD.

”ICONIQ Growths investering i NinjaOne används för att göra våra kunder mer framgångsrika. Vi fyrdubblar kundsupporten, investerar kraftigt i plattforms- och produktinnovation för att lösa och automatisera fler användningsfall och säkerställer att verksamheten kan skala för att möta våra kunders behov”, säger Sal Sferlazza, VD och grundare av NinjaOne. ”Vi befinner oss i endpointens årtionde, som drivits på av en våg av medarbetare som under och efter pandemin tvingats arbeta på distans och i hybridsystem. Oavsett om du är en IT-partner som ansvarar för att driva och skydda andra människors företag, eller en CIO som ansvarar för ett företag, utgör endpoints en betydande risk och möjlighet. Vi är glada och ödmjuka inför att samarbeta med ICONIQ Growth för att bidra till våra kunders framgång.”

Alla organisationer drivs med endpoints, men enheterna är även källan till några av de största riskerna när det gäller produktivitet, säkerhet och kostnader. Mer än 50 procent av medarbetarna använder fyra till fem endpoints varje dag, men hela 90 procent av organisationerna säger att de inte ens kan övervaka alla endpoints aktivt, enligt Enterprise Strategy Group.*

NinjaOne automatiserar hanteringen av endpoints för mer än 17 000 kunder som behöver synlighet, säkerhet och kontroll. NinjaOne grundades ursprungligen av Sferlazza och VD och CFO, Chris Matarese, 2013 för att hjälpa IT-partners att gå bortom äldre lösningar inom fjärrövervakning och fjärrhantering (RMM) och har sedan dess expanderat till att hantera mer än sju miljoner endpoints för IT-partners och IT-avdelningar. NinjaOne stöder kunder i mer än 80 länder, inklusive Hello Fresh, Network Coverage, Nissan, Nvidia, Pabst Brewing Company, Prime Care Technologies, State of California och University of Oxford. NinjaOne erbjuder obegränsad och kostnadsfri onboarding, utbildning och support till alla kunder, oavsett hur stora eller små de är.

NinjaOne säkrar serie C-finansiering på 231,5 miljoner USD ledd av ICONIQ GrowthICONIQ Growth, NinjaOnes nyaste investerare, har gjort meningsfulla investeringar i några av världens största teknikföretag, inklusive Adyen, Datadog, Gitlab, Miro, Snowflake och fler. ”Under Sal och Chris exceptionella ledarskap har NinjaOne uppvisat en imponerande produkthastighet, vilket lett till ökad marknadsandel, geografisk expansion och kundtillväxt”, säger Roy Luo, General Partner på ICONIQ Growth. ”Vi är glada över att kunna stödja deras dynamiska energi, obevekliga engagemang för kundframgångar och fortsatta tillväxt via vår globala plattform.”

”Att hantera endpoints har alltid varit en komplex utmaning för IT-teams. Med de senaste trenderna inom hybridarbete och cybersäkerhet spridningen av personliga mobila enheter fortsätter problemet att växa exponentiellt i komplexitet och skala”, säger Amit Agarwal, VD för Datadog. ”Sal och NinjaOne-teamet har en djup förståelse för problemet och har skapat en innovativ lösning som löser många av dessa problem för IT-team, och jag är glad över att delta som investerare.”

NinjaOne-plattformen har ett brett användningsområde och är den högst rankade programvaran på G2 i sju kategorier, inklusive endpoint managementRMM och patch management. NinjaOne erbjuder även endpoint backup, multi-tenant MSP backupone-click control för fjärrsupport, och integrerar med dussintals IT- och säkerhetstekniker

*Enterprise Strategy Group, en division av TechTarget, Research Publication, Managing the Endpoint Vulnerability Gap: Konvergensen mellan IT och säkerhet för att minska exponeringen; Dave Gruber, Principal Analyst; Gabe Knuth, Senior Analyst; och Bill Lundell, Director of Syndicated Research; maj 2023

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00