Explosion av mobila enheter ute på företagen – så säkras de med NinjaOne MDM
Hem NINJAONE Explosion av mobila enheter ute på företagen – så säkras de med NinjaOne MDM

Explosion av mobila enheter ute på företagen – så säkras de med NinjaOne MDM

Publicerat av: Redaktionen

Det har aldrig varit svårare att vara IT-chef.

Samtidigt som hoten blir allt fler och ransomware-angreppen kommer i strid ström, så hanterar organisationer fler enheter än någonsin, som en följd av distansarbetet.

Det säger Peter Bretton på NinjaOne, vars plattform säkrar alla sorters mobila enheter – och som därmed gör IT-chefens jobb betydligt lättare.

Peter Bretton, Senior Director of Product Marketing på NinjaOne berättar att företagets plattform och funktioner för endpoint management, patch management och backup ger IT- och säkerhetsteams den insyn och kontroll de behöver för att bekämpa de allra största säkerhetsriskerna, däribland ransomware.

Med NinjaOne kan företag:

  • Explosion av mobila enheter ute på företagen – så säkras de med NinjaOne MDM

    Peter Bretton, Senior Director of Product Marketing på NinjaOne

    Minska risker. Genom att få insyn i alla enheter som har åtkomst till nätverket kan IT-och säkerhetsteam enkelt identifiera potentiella sårbarheter och vidta åtgärder i realtid med NinjaOnes patchhantering för att säkerställa att de är kompatibla och har kontroll. Organisationer eliminerar attackvektorer och minimerar angreppsytan genom att härda sina enheter med NinjaOne.

  • Bekämpa ransomware. Organisationer utnyttjar NinjaOnes molnbaserade säkerhetskopiering av enheter, så att de kan skydda kritiska data och återhämta sig snabbt i händelse av en lyckad cyberattack.
  • Förena IT och säkerhet. NinjaOne sammankopplar säkerhet och IT, vilket ger IT-avdelningar den visibilitet och de redskap de behöver för att lösa säkerhetsproblem snabbare. Integrerade säkerhetsverktyg gör det enklare att distribuera säkerhetslösningar och det minskar samtidigt tiden till svar på hot.
Med den ökande trenden av distansarbete, hur säkerställer NinjaOne att fjärranslutna enheter och system förblir säkra?

– Som svar på kunders utmaningar – särskilt utmaningarna med att säkra och hantera mobila enheter på distans – introducerade NinjaOne MDM, som ökar medarbetarnas produktivitet och minskar komplexiteten, riskerna och kostnaderna för IT-team genom att hantera mobila Android- och Apple-enheter och endpoints i en enda, integrerad konsol. Med introduktionen av MDM har NinjaOne nu endpoint- och enhetstäckning utöver UEM (Unified Endpoint Management).

Hur hjälper Mobile Device Management (MDM) till att hantera utmaningarna med distansarbete och att hantera en utspridd distansarbetsstyrka?

– Den ger IT-partners, IT-leverantörer och IT-avdelningar möjligheten att automatisera, kontrollera och implementera policys för en rad olika mobila enheter (smartphones, surfplattor, IoT-enheter med flera) i stor skala. Detta ger organisationer konsekvens och effektivitet i sin hantering av mobila enheter vilket leder till en förbättrad säkerhetsställning.

Explosion av mobila enheter ute på företagen – så säkras de med NinjaOne MDMPeter Bretton påpekar att företag har fler enheter än någonsin och att medarbetarna i allt högre grad använder mobila enheter för att få jobbet gjort. Han hänvisar till analysföretaget Enterprise Strategy Group (ESG), som säger att 70 procent av de anställda använder fyra eller fler enheter varje dag.

– Mobila enheter som inte hanteras ökar organisationens attackyta och begränsar medarbetarnas produktivitet. Organisationer behöver insyn och kontroll över sina användares mobila enheter för att säkerställa att de är korrekt konfigurerade, kompatibla, säkra och funktionella, säger han.

En MDM-lösning som NinjaOne MDM bidrar till förbättrad hantering och säkerhet för mobila enheter. IT-team kan distribuera applikationer till slutanvändarenheter, tillämpa policyer som möjliggör säkrare arbete och ge praktisk support via mobil skärmdelning, vilket ger snabbare tid till lösning när problem uppstår. Detta bidrar till mer produktiva, nöjda och säkra slutanvändare.

Hur kan NinjaOnes Patch Management-funktioner hjälpa till att skydda organisationer från säkerhetshot och cyberattacker?

– Att patcha sårbarheter är en kritisk säkerhetsrutin, men det kan ofta vara tidskrävande. NinjaOne Patch Management automatiserar patch-distributionen i alla Windows-, Mac- och Linux-endpoints, vilket säkerställer att våra kunders IT-system alltid är uppdaterade med de senaste säkerhetsuppdateringarna. Detta minskar avsevärt den möjlighet som angripare har att utnyttja system som inte är patchade.

Bretton berättar vidare att NinjaOne automatiserar driftsättning och patchning av de vanligaste affärsapplikationerna, vilket ger full överblick över alla programvaror och möjligheten att alltid hålla dem uppdaterade, något som i slutänden minskar angreppsytan.

Vad har då NinjaOne för organisatoriska planer och mål för det kommande året?

– Det har aldrig varit svårare att vara IT-chef. Organisationer hanterar fler enheter än någonsin, drivet av en våg av distans- och hybridarbete. Endpoints utgör en betydande risk och möjlighet i den post-pandemiska eran och mitt i ökningen av generativ AI fokuserar NinjaOne på att automatisera och förenkla IT-verksamheten för våra kunder så att de istället kan koncentrera sig på att stödja sina egna affärsmål.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00