Akamai utökar sin branschledande segmenteringslösning till hybridmolnmiljöer
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTER Akamai utökar sin branschledande segmenteringslösning till hybridmolnmiljöer

Akamai utökar sin branschledande segmenteringslösning till hybridmolnmiljöer

Publicerat av: Redaktionen

Genom att utöka Akamai Guardicore Segmentation till molnet kan attackytor minskas och attacker mot molnbaserade arbetsbelastningar förhindras.

Akamai Technologies, molnföretaget som hanterar och skyddar din närvaro online, meddelade idag att de utökar sin branschledande segmenteringslösning, Akamai Guardicore Segmentation, till hybridmolnmiljöer.

Nätverkssäkerhetsansvariga kan hantera segmentering i sina offentliga molnmiljöer och få fördelarna med snabbare driftsättning av policyer, styrning av enskilda nätverk över datacenter och enklare hantering– allt via ett enda gränssnitt. Akamai Guardicore Segmentation är till en början tillgänglig för Microsoft Azure-distributioner via Azure Marketplace, och blir senare i år tillgänglig via Akamai Connected Cloud.

”Offentliga miljöer och miljöer med flera moln är avgörande för de flesta organisationers verksamhet. Många saknar dock en inbyggd insyn i hur datan hanteras, samt de säkerhetskontroller som krävs för att effektivt låsa ett moln. För att molnen ska vara säkra måste säkerhetspersonalen kunna se vilka program, arbetsbelastningar och trafikflöden som rör sig inom miljön”, säger Pavel Gurvich, Senior Vice President, General Manager, Enterprise Security på Akamai. ”Genom att tillämpa en mikrosegmenteringspolicy i molnet kan säkerhetspersonalen få omfattande insyn och kontroll över alla molnmiljöer, genom ett enda gränssnitt med en uppsättning kontroller, utan behov av agenter. Vi kan skydda affärskritiska applikationer – oavsett om de är lokala, i molnet eller på äldre servrar – samtidigt som antalet säkerhetslösningar som behöver hanteras minskas.”

Akamai utökar sin branschledande segmenteringslösning till hybridmolnmiljöerTrettiotre procent av IT-beslutsfattarna avsåg att öka användningen av distribuerade molntjänster för att förbättra säkerhet och tillförlitlighet. Detta enligt en nyligen genomförd undersökning som beställts av Akamai och som utförts av ClearPath Strategies. Nästan hälften (48 %) av IT-beslutsfattarna hävdar dock att säkerhetsverktyg saknades eller inte var tillräckligt utvecklade för en distribuerad molnvärld. Den bristen understryker behovet av bättre säkerhetsverktyg för att skydda arbetsbelastningar i molnet.

Även om organisationer av alla storlekar implementerar strategier för offentliga moln för att förnya och uppnå effektivitetsvinster finns det fortfarande utmaningar. Genom att använda Akamai Guardicore Segmentation i molnet kan organisationer få insyn i applikationsbeteendet.

Fördelarna med Akamai Guardicore Segmentation i molnet är bland annat:

  • Omfattande agentlös molnbaserad insyn och tillämpning som gör det möjligt för administratörer att visualisera molnarbetsbelastningar med en interaktiv karta i nära realtid över verkliga nätverksflöden, förstå programberoenden och sammanföra DevOps- och SecOps-team inom säkerhetsstyrning av molnnätverk.
  • Hybridtillämpningsmotor med flera tillämpningspunkter gör det möjligt för en organisation att helt enkelt definiera avsikten med nätverkspolicyn och låta Akamai Guardicore Segmentation-policymotorn ta hand om resten. Segmenteringslösningen kan dynamiskt avgöra vilka agentbaserade och agentlösa tillämpningspunkter som används i datacentret.
  • Integrerade brandväggsfunktioner för ryktesanalys och hotinformation är utformade för att minska tiden för detektering och incidentsvarstiden i händelse av ett intrång.
  • Skalbar och säker lösning säkerställer att data inte lämnar molnmiljön och lösningsarkitekturen skalas automatiskt inom denna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00