Att följa med i utvecklingen ger energi
Hem PÅ STAN MED Att följa med i utvecklingen ger energi

Att följa med i utvecklingen ger energi

Publicerat av: Redaktionen

[PÅ STAN MED] IT-Kanalen satte sig ner för ett samtal med Eva Forsgren på ALSO.

 En tjej som har roligt på jobbet och som har varit i branschen i stort sett hela sitt yrkesverksamma liv.

IT-Kanalen.se

Eva Forsgren, Sverige Chef ALSO

Vi inleder med att fråga henne om vad ALSO gör?

Tidigare benämnde man oss som Distributör men vi ser ALSO som en marknadsplats för små och stora aktörer inom IKT-industrin (Information- och Kommunikations Teknologi). Vårt värde består av det utbud av lösningar som våra kunder hittar hos oss. Marknadsplatsen består av 6 ben:

  1. Financial Services
  2. Supply Services
  3. Logistics Services
  4. Solutions Services
  5. IT Services
  6. Digital Services

Varje Återförsäljare är unik och de kan plocka ihop en egen mix av varor och tjänster som passar deras behov. Våra kunder varierar i storlek, från enmansföretag och uppåt, berättar Eva.

Infrastrukturen är avgörande

ALSO är ett internationellt företag med historik från 80-talet och är en fusion av Actebis och ALSO. Bolaget är börsnoterat i Schweiz och aktivt i 15 länder, som en av dom största aktörerna på marknaden. För oss är det oerhört viktigt med ”Next-Day-Delivery” betonar Eva. Därför har vi lager i både Danmark och i Finland. Eftersom infrastrukturen i Norden är mycket bra klarar vi då att leva upp till våra leveranslöften. Vi är störst på molnlösningar inom vårt branschsegment, säger hon, och vår bransch är ett jätteroligt område att verka inom. Den fantastiska stämningen på arbetsplatsen gör det lätt att åka till jobbet.

Skjut inte upp det du kan göra idag

Eva började på ALSO för 5 år sedan men hon har varit i branschen sedan hon var 22 år.  Det hela började på SMG där hon hade flera chefstjänster med ansvar för inköp, marknad, distribution och logistik. Därefter var hon med på den nästan mytomspunna resa som FramFab gjorde under andra halvan av 1990-talet. Hennes huvudområde där var webbportaler. Efter 5 år på IBM och ytterligare 5 år hos Lenovo, där hon för övrigt var ansvarig för kanalen, blev hon kontaktad av ALSO. Eva har alltid varit intresserad av teknik och hon gillar omväxling. Dessa egenskaper i kombination gör att hon känner sig hemma på ALSO. Att hänga med i den tekniska utvecklingen ger mig energi, säger Eva. Det är en förutsättning att vi hela tiden ägnar oss åt trendspaning så att vår marknadsplats uppdateras med de senaste tjänsterna och produkterna. Jag lever efter devisen ”Skjut inte upp det som du kan göra idag”. Vår marknadsplats ska alltid erbjuda ett komplett och modernt innehåll.

Vad ser Eva i kristallkulan?

Vi gör vår egen resa och den kommer givetvis att fortsätta även under nästa år, säger Eva. Trendspaningen är avgörande för vår fortsatta framgång och den består bl.a. av att följa med i rapportering från Gartner och liknande aktörer. Vi har en nära kontakt med tillverkare, återförsäljare och slutkunder. Vi kommer att expandera under ordnade former så att vi inte tappar bort vår fina företagskultur.

Jag vill slutligen lyfta fram två av våra tjänster som kommer att vara mycket viktiga för oss, säger Eva.

ALSO Cloud Marketplace – En marknadsplats med många moln- och mervärdestjänster.

WAAS – Workplace as a Service. Genom att välja i en meny kan kunden dels beställa vad som ska ingå i varje arbetsplats och dessutom löpande öka eller minska antalet uppsättningar beroende på hur stor personalstyrkan är.

Vi var först med att lansera WAAS, avslutar Eva nöjt.

Privat

Namn:                                        Eva Forsgren

Familj:                                        Man och 2 barn

Bor:                                            Norr om Stockholm

Intressen:                                  Alpin skidåkning, Löpning (är ett livselixir), Resor, Släktgården i Norrland

Antal devices:                           8 st.

Senast lästa bok:                     Winnie Mandela – A Life

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00