WordPress-hemsidor utsatta för skadlig kod
Hem SÄKERHET Ny rapport: WordPress-hemsidor utsatta för skadlig kod

Ny rapport: WordPress-hemsidor utsatta för skadlig kod

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsföretaget Check Point Softwares senaste rapport som redovisar skadliga koders utveckling under februari månad avslöjar en ny kampanj via FakeUpdates som riktar in sig på och attackerar WordPress-hemsidor.

Förra månaden upptäckte forskare en ny FakeUpdates-kampanj som attackerar WordPress-hemsidor.

Dessa har infekterats med hackade wp-admin-administratörskonton, där skadlig programvara har infiltrerat hemsidorna genom att använda ändrade utgåvor av autentiska WordPress-plugins för att lura användare att ladda ner en trojan med fjärråtkomst.

– Webbplatser är vår digitala tids skyltfönster och de är avgörande för kommunikation och handel, säger Mats Ekdahl, säkerhetsexpert på Check Point Software. Att försvara webbplatser från cyberhot handlar inte bara om att skydda kod; det handlar om att skydda vår närvaro online och de kritiska funktionerna i vårt digitala samhälle. Om cyberkriminella väljer att använda webbplatser som ett medel för att i hemlighet sprida skadlig programvara kan det påverka en organisations rykte och omsättning. Det är viktigt att införa förebyggande åtgärder och anta en nolltolerans för att säkerställa ett absolut skydd mot hot.

WordPress-hemsidor utsatta för skadlig kodFakeUpdates toppar listan bland de mest skadliga koderna i Sverige under februari, med en genomsnittlig påverkan på 7,12 procent av alla verksamheter. På andra plats hamnar Qbot som hade en genomsnittlig påverkan på 2,37 procent. Formbook tar tredje platsen med en genomsnittlig påverkan på 1,58 procent.

Trots att LockBit3 togs ner i slutet av februari så är gruppen den vanligaste ransomware-gruppen och står för 20 procent av alla attacker i denna månads rapport.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00