MilDefs dotterbolag Handheld vinner avtal om teknik för nanodrönare värt 69 MSEK
Hem TEKNIK MilDefs dotterbolag Handheld vinner avtal om teknik för nanodrönare värt 69 MSEK

MilDefs dotterbolag Handheld vinner avtal om teknik för nanodrönare värt 69 MSEK

Publicerat av: Redaktionen

Handheld har fått i uppdrag att leverera ett stort antal operatörsdatorer för nanodrönare.

Kunden är en global försvarskoncern, baserad i USA, som levererar nanodrönare för militär övervakning.

MilDefs dotterbolag Handheld vinner avtal om teknik för nanodrönare värt 69 MSEKAvtalet är en följdorder på det utvecklingsuppdrag som annonserades i juli 2023 och ordervärdet uppgår till 69 MSEK, med tillväxtpotential när leveranser av tillkommande kvantiteter påbörjas. Leveranser sker 2025 – 2026.

Den skräddarsydda styrdatorn från Handheld är baserad på en 7-tums ultra-ruggad Android-tablet. Drönartekniken har kommit att förändra spelreglerna för modern krigföring och revolutionerat hur militära operationer genomförs.

Obemannade flygfarkoster, eller drönare, erbjuder många fördelar som har förändrat slagfältet avsevärt och förbättrat den militära förmågan.

– Affären är ett exempel på korsförsäljningssynergier och tekniska samarbeten som skapats mellan MilDef och Handheld. Handhelds lätta, tåliga och kraftfulla surfplattor utgör ett starkt argument för utvecklingen av soldatburna, högteknologiska datorer i fält, säger Daniel Ljunggren, VD MilDef Group.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00