Nya ”super-AI”-modellen släppt på Amazon Bedrock
Hem NYHETERAI Nya ”super-AI”-modellen släppt på Amazon Bedrock

Nya ”super-AI”-modellen släppt på Amazon Bedrock

Publicerat av: Redaktionen

Den uppmärksammade AI-modellen Claude 3.5 Sonnet från utvecklaren Anthropic finns nu tillgängliga för användare av Amazon Web Services plattform Amazon Bedrock.

Claude Sonnet är den första modellen från Anthropic i generation 3.5 , och företagets egna data visar att den presterar bättre än konkurrerande modeller inom såväl kodgenerering som ämneskunskap och komplexa resonemang.

Framför allt är modellen kostnadseffektiv – jämfört med Anthropics mest avancerade modell Opus är användarkostnaden endast en femtedel. Generation 3.5 av Claude Opus förväntas lanseras senare under 2024.

Claude 3.5 Sonnet är särskilt lämpad för användarfall inom en rad områden, till exempel AI-stödd kundsupport med höga krav på förståelse av sammanhang, kodning och orkestrering av komplexa arbetsflöden.

Nya ”super-AI”-modellen släppt på Amazon Bedrock

Amazon Bedrock kan enklast beskrivas som en portal som gör det enkelt att integrera och implementera en mängd olika AI-modeller från olika tillverkare. Målsättningen är att demokratisera AI-användningen och sänka trösklarna för att komma igång med AI och för att göra det möjligt för organisationer att snabbt bygga kraftfulla och behovsanpassade tjänster, där man kan kombinera olika modeller med olika styrkor för att skapa ännu kraftfullare tjänster än vad som annars hade varit möjligt.

Sedan lanseringen 2023 har ett stort antal ledande basmodeller från olika tillverkare gjorts tillgängliga i plattformen, utöver Anthrophics Claude-modeller finns även exempelvis Llama 3 från Meta, och modeller från Cohere och Stability AI, samt AWS egenutvecklade modeller, Titan.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00