Var femte kommun har Frejas e-tjänstelegitimation
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTER Var femte kommun har Frejas e-tjänstelegitimation

Var femte kommun har Frejas e-tjänstelegitimation

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) har nu tecknat avtal med 60 av landets 290 kommuner om användandet av e-tjänstelegitimationen Freja OrgID för sina medarbetare.

152 kommuner har avtal om Freja för medborgarnas e-legitimering och totalt 171 kommuner är idag kunder till en eller fler av Frejas tjänster.

Var femte kommun har Frejas e-tjänstelegitimationSverige genomgår just nu en transformation från den första generationens digitala tjänsteidentiteter i form av lösenord, kort och dosor till mobila e-tjänstelegitimationer. Denna transformation skedde för privatpersoner för drygt tio år sedan och idag är e-legitimering en självklar metod för digital identifiering av privatpersoner i e-tjänster. Nu ökar snabbt antalet organisationer som inför e-tjänstelegitimering för sina anställda. Parallellt finns en stark önskan om att frigöra sig från plastkort och gå mot en mobil lösning. Med en mobil lösning minskar kostnaderna, och utfärdandeprocessen underlättas avsevärt.

Freja är den enda e-legitimation i Sverige som är godkänd för både privat- och e-tjänstelegitimering och den enda som kan separera privat och tjänsteanvändning.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:
”Att vi har en styrkeposition på marknaden för e-tjänstelegitimering är viktigt för vår intäktstillväxt. Ett avtal om Freja OrgID genererar i genomsnitt en betydligt högre ARR (Annual Recurring Revene) jämfört med ett avtal för privat användning. Just nu kommer efterfrågan främst från kommuner, myndigheter och skolor men vi har redan börjat se tecken på att företagsmarknaden kommer i gång. Det finns andra B2B-orienterade SaaS-bolag med över en halv miljon svenska kunder till som använder deras sina digitala tjänster. Många av dessa skulle behöva Freja både för kunder och anställda. Jag ser verkligen inget som hindrar att företagsmarknaden för e-tjänstelegitimationer kan bli växa till att omfatta lika många företag.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00