Oracle integrerar generativ AI i hela teknikstacken för att möjliggöra AI-adoption i stor skala
Hem LEVERANTÖRORACLE Oracle integrerar generativ AI i hela teknikstacken för att möjliggöra AI-adoption i stor skala

Oracle integrerar generativ AI i hela teknikstacken för att möjliggöra AI-adoption i stor skala

Publicerat av: Redaktionen

OCI Generative AI-tjänst nu allmänt tillgänglig med val av modeller från Cohere och Meta i molnet och lokalt Oracle förhandsvisar den första av en serie OCI Generative AI Agents för att omvandla datadrivet beslutsfattande Oracle underlättar integrationen av AI i moderna arbetsbelastningar.

Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Generative AI-tjänsten är nu allmänt tillgänglig tillsammans med nya innovationer som gör det lättare för företag att dra nytta av de senaste framstegen inom generativ AI.

OCI Generative AI-tjänsten är en helt hanterad tjänst som sömlöst integrerar stora språkmodeller (LLM) från Cohere och Meta Llama 2 för att hantera ett brett spektrum av affärsanvändningsfall. OCI Generative AI-tjänsten innehåller nu flerspråkiga funktioner som stöder över 100 språk, en förbättrad GPU-klusterhanteringsupplevelse och flexibla finjusteringsalternativ. Kunderna kan använda OCI Generative AI-tjänsten i Oracle Cloud och lokalt via OCI Dedicated Region.

”Oracles AI-fokus ligger på att lösa verkliga användningsfall för att möjliggöra ett brett införande i företaget. För att göra detta integrerar vi AI i alla lager av teknikstacken genom att integrera generativ AI i våra applikationer och konvergerade databaser, och erbjuder nya LLM och hanterade tjänster – allt med stöd av en snabb och kostnadseffektiv AI-infrastruktur,” säger Greg Pavlik, senior vice president, AI and Data Management, Oracle Cloud Infrastructure. ”Istället för att tillhandahålla en verktygslåda som kräver montering, erbjuder vi en kraftfull svit av förbyggda generativa AI-tjänster och funktioner som fungerar tillsammans för att hjälpa kunderna att lösa affärsproblem smartare och snabbare.”

Förenklar anpassningen av generativa AI-modeller

För att hjälpa kunderna att hantera affärsproblem med fokus på textgenerering, sammanfattning och semantiska likhetsuppgifter kommer de senaste modellerna från Cohere och Meta Llama 2 att finnas tillgängliga i en hanterad tjänst som kan konsumeras via API-anrop. Dessutom kommer kunderna att kunna bädda in generativ AI enkelt och säkert i sin teknikstack, med strikt datasäkerhet och styrning.

Oracle integrerar generativ AI i hela teknikstacken för att möjliggöra AI-adoption i stor skalaKunderna kan ytterligare förfina dessa modeller med hjälp av sin egen data med RAG-tekniker (retrieval augmented generation), så att modellerna förstår deras unika interna verksamhet. OCI Generative AI Agents-tjänsten med en RAG-agent är nu i beta och kombinerar kraften hos LLM och företagssökning som bygger på OCI OpenSearch för att ge kontextualiserade resultat som är förbättrade med företagsdata.

Denna agent gör det möjligt för användare att kommunicera med olika företagsdatakällor genom naturligt språk utan behov av specialistkunskaper. Den information som hämtas är aktuell – även med dynamiska datalager – och resultaten förses med referenser till de ursprungliga källdata.

Den första betaversionen stöder OCI OpenSearch. Kommande versioner kommer att stödja ett bredare utbud av verktyg för datasökning och aggregering och ge tillgång till Oracle Database 23c med AI Vector Search och MySQL HeatWave med Vector Store. Oracle kommer också att leverera förbyggda agent-actions i sin svit av SaaS-applikationer, inklusive Oracle Fusion Cloud Applications Suite, Oracle NetSuite och branschapplikationer som Oracle Health.

”Med dagens nyhet tar Oracle generativ AI till kundernas arbetsbelastningar och deras data – istället för att be kunderna att flytta sina data till en separat vektordatabas,” säger Ritu Jyoti, group vice president, Worldwide Artificial Intelligence and Automation Research Practice och Global AI Research Lead, IDC. ”Med en gemensam arkitektur för generativ AI som integreras i hela Oracles ekosystem, från Autonomous Database till Fusion SaaS-applikationer, tar Oracle generativ AI dit där exabytes av kunddata redan finns, både i molndatacenter och i lokala miljöer. Detta förenklar processen för organisationer att distribuera generativ AI med sin befintliga affärsverksamhet.”

Integrering av generativ AI i varje lager av Oracle-stacken

Oracles ledande AI-infrastruktur och omfattande portfölj av molnapplikationer skapar en kraftfull kombination för kundförtroende. Genom att integrera generativ AI i sin portfölj av molnapplikationer, inklusive ERP, HCM, SCM och CX, gör Oracle det möjligt för kunderna att dra nytta av de senaste innovationerna inom sina befintliga affärsprocesser. Dessutom integrerar Oracle generativa AI-funktioner i sin databasportfölj så att kunderna kan bygga sina egna AI-drivna applikationer. Med Autonomous Database Select AI kan kunderna påskynda utvecklingen av applikationer eller skapa nya affärslösningar genom att kombinera sina privata företagsdata med produktiviteten och kreativiteten hos generativ AI.

För att hjälpa kunderna att bygga, utbilda, distribuera och hantera LLM med open source-bibliotek som Hugging Face’s Transformers eller PyTorch, utökar Oracle också kapaciteten hos OCI Data Science. Den nya OCI Data Science AI Quick Actions-funktionen, som kommer att vara i beta nästa månad, möjliggör kodfri åtkomst till en mängd LLM:er med öppen källkod, inklusive ledande leverantörer som Meta eller Mistral AI.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00