TikTok storsatsar på utbildning för att locka fler kvinnor till tech- och entreprenörskap
Hem KVINNOR INOM TECH TikTok storsatsar på utbildning för att locka fler kvinnor till tech- och entreprenörskap

TikTok storsatsar på utbildning för att locka fler kvinnor till tech- och entreprenörskap

Publicerat av: Redaktionen

Under våren 2024 kommer unga kvinnor från Sverige, Finland, Norge och Danmark få möjlighet att delta i TikToks nya tech- och entreprenörskapskurs TechElevateHER.

Kursen är utvecklad i samarbete med den ideella föreningen GeekGirl Meetup och exklusivt utformad för att uppmuntra fler kvinnor att söka sig till tekniska branscher samt rusta dem med användbara verktyg med stöd av ett starkt nätverk.

Kursen leds av Skandinaviens kvinnliga toppskikt inom tech- och entreprenörskap. Ansökan öppnar idag 22 januari på https://techelevateher.geekgirlmeetup.com.

– Idag vet vi att organisationer och bolag med mångfald tenderar att vara mer lönsamma och prestera bättre, ändå ser vi ett fortsatt behov av ökad representation i techbranschen och bland andelen startup-grundare. Vårt mål med programmet är att sänka trösklarna och uppmuntra fler kvinnor att utforska techarenan på sitt eget unika sätt med inspiration från fantastiska förebilder och mentorer, säger Liv Sandberg, General Manager, Global Business Solutions, Norden och Centraleurop på TikTok.

TikTok storsatsar på utbildning för att locka fler kvinnor till tech- och entreprenörskap

Liv Sandberg

TechElevateHER vänder sig till unga kvinnor med intresse för techbranschen och entreprenörskap. Det är en unik utbildningsresa, både fysisk och digital, som inkluderar föreläsningar, workshops och mentorträffar. Kursen är kostnadsfri och riktar sig till 40 deltagare i åldern 18-25 år från Sverige, Norge, Danmark och Finland. Under kursen tränas deltagarna i nätverkande, entreprenöriella och tekniska färdigheter inklusive enkel programmering och effektiv affärskommunikation. Varje deltagare matchas också med en stöttande mentor baserat på deras intresseområden. TechElevateHER erbjuder unga kvinnor möjligheten att lära, inspireras och utforska potentialen inom tech och entreprenörskap.

Bland föreläsarna, mentorerna och ambassadörerna finns några av Nordens tyngsta namn inom STEM och entreprenörskap. Medverkar gör bland annat danska internetentreprenören Ida Tin (Clue), svenska industridesignern Cecilia Hertz (Nasa, ESA), Cambridgedoktoranden och TikTok-kreatören Eleonora Svanberg, norska start-up entreprenören Lalla Coulibaly och finska tech-kommunikatören Salla Kettunen.

– Vi är otroligt stolta och glada över att kunna samla så många framstående kvinnliga experter från Norden som delar med sig av sin kunskap och erfarenhet som föreläsare och mentorer inom TechElevateHER. Deras engagemang är avgörande för att inspirera och stödja nästa generation unga kvinnor inom tech och entreprenörskap, säger Heidi Harman, Head of strategic partnerships, GeekGirl Meetup. Fler föreläsare och mentorer presenteras på GeekGirl Meetups hemsida under våren. Kursen pågår under utspridda helger mellan mars och juni 2024. Ansökningsperioden pågår mellan 22 januari – 19 februari 2024, ansök via https://techelevateher.geekgirlmeetup.com.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00