Med mål om att bli bäst i Sverige
Hem PÅ STAN MED Med mål om att bli bäst i Sverige

Med mål om att bli bäst i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

[PÅ STAN MED] Vi lever i en värld där vi i allt större utsträckning utsätts för olika former av digitala hot.

Med mål om att bli bäst i Sverige 1

Lars Berggren, Country manager på Svenska Fortinets

Detta ställer även allt större krav på att vi skyddar oss, inte bara på individ- och enhetsnivå utan framför allt sett till den digitala infrastruktur vi använder oss av. Ett av de företag som på global nivå leder denna utveckling är Fortinet, ett amerikanskt bolag som grundades i Kalifornien år 2000.

Redan från start valde företaget att gå sin egen väg genom att satsa på en helt egen lösning både sett till hårdvara och ett egenutvecklat operativsystem, något som gör att Fortinet har total kontroll på sina produkter och kan hålla högsta möjliga säkerhetsnivå.

I början av april träffande vi Fortinets svenska Country manager Lars Berggren som arbetat på företaget i två år och som har till mål att föra upp företagets produkter till ett självklart förstaval på den svenska marknaden.

–  När jag började på Fortinet så var vi två personer i Sverige. Nu, två år senare, är vi 25 och vi fortsätter växa. Företaget har ett mål att vara störst i Sverige vid 2020 men ser vi till vår utvecklingskurva där vi bara under senaste året växte med cirka 90 procent vilket ska jämföras med ett branschsnitt på 8–9 procent så är bedömningen  att vi når målet redan 2019, berättar Lars.

Ledarstil baserad på sunt förnuft

När vi kommer in på just denna tillväxt och vad är som gör att Fortinet lyckats så bra under Lars tid så berättar Lars att det ligger sunt förnuft bakom framgångarna.

–  Jag anser att jag har en mycket enkel ledarstil där jag som ansvarig alltid ska vara en positiv förebild för våra övriga anställda vilket grundar sig på att jag alltid bemöter alla på samma sätt om jag själv vill bli bemött – med öppenhet och respekt. Det handlar med andra ord inte om någon ”rocket science” utan sunt förnuft, säger Lars, som även berättar att han går igång på att inspirera och ge energi oavsett situation.

–  Ska jag lyfta fram något specifikt så jobbar jag mycket med att skapa engagemang för alla vilket omfattar såväl kollegor som våra partners..

–  Jag tror mycket på att hitta en balans i allt och detta tror jag inte vi uppnår genom att jobba jämt. För att kunna prestera optimalt på jobbet och vara det föredöme som jag vill vara så måste även både familj och privata intressen, i mitt fall ett aktivt liv, tillvaratas berättar Lars.

Partners med djup kunskap

Fortinet är idag störst i världen gällande IT säkerhet och levererade under 2016 dubbelt så många brandväggar som de två närmaste konkurrenter gjorde tillsammans. För att lyfta fram några anledningar till att företaget nått denna position så finner vi dels det stora antal noder som finns anslutna på global nivå. Dessa rapporterar hela tiden in nya hot till företagets eget labb kallad FortiGuard där tekniker jobbar 24/7 med att ta fram skydd vilka sedan i realtid skickas ut till alla kunder.

Den andra delen i detta lyckade koncept finner vi i Fortinets breda produktportfölj där man tar ett helhetsgrepp på infrastrukturen hos företagen med lösningar för allt från de mindre företagen till numera även de riktigt stora Enterprise bolagen.

–  Vi har mycket bra lösningar för små och medelstora företag och växer starkt inom Large Enterprise och har idag kunder från A –listan inom samtliga vertikaler i Sverige, säger Lars.

Den viktigaste delen för Fortinet är dock dess Partners. Allt arbete utgår nämligen från företagets partners varför det är oerhört viktigt att bygga långsiktiga relationer. Ett sätt att lyckas med detta är att Fortinet löpande arbetar parallellt med sina partners inom flera områden för att de ska förstå både marknaden men framför allt produkterna, vilket i slutändan leder till nöjda slutkunder.

–  Vi har en extremt hög kundnöjdhet med en uttalad 0 vision av kunder som inte är nöjda. Denna vision kan vi ha tack vare mycket kompetenta partner som både förstår och kan applicera våra lösningar ut mot kund.

–  Vad som är viktigt att tänka på är även att partners, oavsett bransch, inte vill jobba med lösningar som inte fungerar och där de måsta lägga tid på post-sales hantering. Vår målsättning har därför alltid varit att konsolidera olika IT Säkerhetsfunktioner och där vi bygger egna hårdvarukretsar, vilket innebär att våra kunder kan maximerar prestandan i alla lägen samtidigt som vi har produkter som fungerar i alla sammanhang, avslutar Lars.

Trots att Fortinet har egna lösningar för mer eller mindre alla situationer så innebär inte detta att företaget är isolerat från övriga säkerhetsföretag utan man jobbar aktivt med olika former av samarbeten för att i alla lägen göra det bästa för att skydda företag och individer mot olika former av Cyberbrottslingar.

Lars Berggren

Ålder: 52 år

Bor: Edsviken, norr om Stockholm

Familj: Fru Anna Två barn; Emil 13 år och Irma 10 år samt den–engelska springerspanieln maja.

Intressen: Mountain bike, – Cykel-Wasan, längdskidor, kanot och styrketräning

Gillar; Går igång på att inspirera och ge energi oavsett situation

Ogillar; Oärlighet och lågt engagemang

Senast lästa bok: den nionde graven, av Stefan Ahnhem

Antal uppkopplade enheter: HAHA, jag visste att denna fråga skulle komma så jag har räknat och vi har totalt 21 stycken med allt från kameror och spelkonsoler till mobiler, datorer och mobiler

Planerade resor: I sensommar till Florida och Disneyworld och här är barnen redan djupt engagerande

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>