Oracle och Palantir går samman för att leverera verksamhetskritiska AI-lösningar
Hem LEVERANTÖRORACLE Oracle och Palantir går samman för att leverera verksamhetskritiska AI-lösningar

Oracle och Palantir går samman för att leverera verksamhetskritiska AI-lösningar

Publicerat av: Redaktionen

Palantir väljer Oracle Cloud Infrastructure för att förbättra effektivitet, prestanda och suveränitet för ett brett spektrum av organisationer.

Oracle och Palantir tillkännagav idag ett samarbete för att leverera säkra moln- och AI-lösningar för att stärka företag och myndigheter runt om i världen.

Oracles distribuerade moln- och AI-infrastruktur, i kombination med Palantirs ledande AI- och beslutsaccelerationsplattformar, kommer att hjälpa organisationer att maximera värdet av sin data – vilket bidrar till ökad effektivitet, konkurrensfördelar, och att kunna uppfylla suveränitetskrav.

Som en del av avtalet kommer Palantir att flytta Foundry-workloads till Oracle Cloud Infrastructure. Palantir kommer också att göra sina Gotham- och AI-plattformar användbara i Oracles distribuerade moln i offentliga molnregioner, såsom Oracle Cloud Infrastructure Dedicated Regions, Oracle Alloy, Oracle EU Sovereign Cloud, Oracle Government Cloud, Oracle Roving Edge och Oracles luftgapade regioner för försvars- och underrättelsekunder.

Oracles stora molntäckning och överlägsna AI-kapacitet kommer att göra det möjligt för fler organisationer att använda Palantirs ledande plattformar för dataintegration och beslutsfattande. Oracle och Palantir visar att det inte finns några kompromisser. Organisationer kan få den bästa molninfrastrukturen, molnapplikationer och AI samtidigt som de uppfyller de högsta standarderna för suveränitet och säkerhet.

”Oracle är den enda hyperscaler som kan leverera hela sin AI- och molnsvit till alla företag eller myndigheter överallt i världen”, säger Rand Waldron, vice president, Oracle. ”Genom att kombinera prestanda, skalbarhet och flexibilitet hos Oracle Cloud Infrastructure med Palantirs ledande data- och AI-plattformar, kommer vi att hjälpa våra kunder att vinna framgång i alla branscher och miljöer.”

”Palantir och Oracle är båda dedikerade till att försvara västerländska intressen och institutioner runt om i världen”, säger Josh Harris, Executive Vice President, Palantir. ”Oracle Cloud Infrastructures unika förmåga att hjälpa kunder att uppfylla sina behov av reglering, prestanda och säkerhet kommer att öka vår påverkan och hjälpa våra globala kunder att inse de fulla fördelarna med moln och AI.”

I alla regioner, inklusive kommersiella, statliga och luftgapade miljöer, levererar Oracle Cloud mer än 100 molntjänster och applikationer, inklusive den senaste innovationen inom generativ AI som körs på en blixtsnabb AI-infrastruktur. Oracle Cloud Infrastructure-tjänster och prissättning är konsekventa för alla typer av driftsättning för att förenkla planering, portabilitet och hantering.

Oracle och Palantir går samman för att leverera verksamhetskritiska AI-lösningarPalantir Artificial Intelligence Platform (AIP) gör det möjligt för organisationer att utnyttja kraften i stora språkmodeller i sina företagsnätverk, privata data och kärnverksamheter – med maximal säkerhet och pålitlighet. Plattformen är utformad för att sammanföra frånkopplade datakällor, logiska tillgångar och handlingsbara system till en enda operativ vy. Oracles AI-strategi, inklusive det breda utbudet av partners, levererar generativa AI-tjänster och infrastruktur som utökar Palantirs AI-kapacitet för att hjälpa kunder att påskynda beslutsfattandet.

Oracles långa historia inom försvar och underrättelsetjänst bidrar med djup erfarenhet och teknik som är avgörande för att lyckas med uppdrag med höga insatser. Tillsammans kommer Oracle och Palantir att ge försvarsindustrin nya kraftfulla möjligheter.

Oracle och Palantir kommer gemensamt att sälja och stödja moln- och AI-tjänster inom statliga och kommersiella branscher.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00