Panasonic lanserar sin mest hållbara LCD- projektor hittills
Hem PRODUKT NYHETERKAMERORPANASONIC Panasonic lanserar sin mest hållbara LCD- projektor hittills

Panasonic lanserar sin mest hållbara LCD- projektor hittills

Publicerat av: Redaktionen

Högre ljusstyrka, förbättrad effektivitet och återvinningsbara komponenter gör Panasonics projektorserie MZ882 till det bästa hållbara valet.

Panasonic Connect Europé presenterade i dag sin mest hållbara projektor hittills. Med en ljusstyrka på upp till 8 200 lm sätter MZ882-serien en ny standard för visuell kvalitet i utbildning och på arbetsplatser, samtidigt som den lägger stor vikt vid hållbarhet och kostnadsprestanda.

MZ882-serien är en milstolpe i företagets strävan att minska koldioxidavtrycket från sina produkter, för första gången genom att inkludera återvunnet harts (10 %) i projektorns huvudenhet samt återvinningsbara komponenter överallt. Projektorn minimerar avfall genom mindre förpackning och tillhörande tillbehör samt introducerar energibesparande innovationer samtidigt som den levererar de ljusa, skarpa bilder i väl upplysta rum som kunderna förväntar sig av Panasonic.

”Det här är ytterligare ett viktigt steg i vår resa mot att göra alla Panasonics produkter så hållbara som möjligt”, säger Hartmut Kulessa,  European Marketing Manager for Visual System Solutions på Panasonic Connect Europe. ”Genom att övergå till den här flexibla projektorn kan organisationer minska energiförbrukningen, avfallet och koldioxidavtrycket enligt sina mål för hållbar utveckling.”

Optimerad för att minska avfall och koldioxidavtryck

Panasonic lanserar sin mest hållbara LCD- projektor hittillsSeriens förfinade optiska motor ökar ljusstyrkan jämfört med den befintliga MZ880-serien genom en ökning av lm/W-effektiviteten med upp till 8,7 %. MZ882-serien introducerar också en intelligent startfunktion som slår på projektionen automatisk vid signaldetektering och minimerar kontinuerlig projektordrift under presentationer. För att minimera avfall kan ECO-filtret tvättas och återanvändas två gånger, medan underhåll av ljuskällor och filter rekommenderas efter 20 000 timmar.

Ljus och skarp visningskomfort

Med optimalt balanserad färg och ljusstyrka ger MZ882-serien skarpa, detaljerade bilder som är behagliga för ögonen i väl upplysta utrymmen. Bildrealismen och energieffektiviteten förstärks ytterligare av dynamisk kontrast som ger ett högt kontrastförhållande på 3 000 000:1 med scenkopplad moduleringskontroll till ljuskällan.

Detail Clarity Processor 4 analyserar videosignalen genom i varje scen för en förbättrad känsla av klarhet. Daylight View Basic mäter belysningen i omgivningen och utför korrigeringar i realtid för att förbättra ljusuppfattningen och optimera energianvändningen. För flerskärmsapplikationer stöder projektorn Shutter Sync- och Contrast Sync-funktioner och är kompatibel med Panasonics programvara Geometry Manager Pro.

 Strömlinjeformat arbetsflöde och smidig användning

Tyst drift på 27 dB minskar distraktioner och håller deltagarna fokuserade under presentationen. Widescreen-bildförhållandet 21:9 stöds för att passa uppslukande konferenslayouter eller för att visa dokument sida vid sida. En ny funktion för detektering av projektorns position minimerar installationstiden och den personal som behöver vara involverad i installationsprocessen, vilket bidrar till ett mer strömlinjeformat och resursvänligt arbetsflöde. Ett urval av sex valfria objektiv, inklusive zoomobjektivet ELU20 med ultrakort projiceringsavstånd, stöder linsförskjutning för att anpassa projektionen sömlöst till alla layouter.

MZ882-serien kommer att finnas tillgänglig från och med Q2 2024 .

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00