Hon kan konsten att vara synlig och närvarande
Hem PÅ STAN MED Hon kan konsten att vara synlig och närvarande

Hon kan konsten att vara synlig och närvarande

Publicerat av: Redaktionen

[PÅ STAN MED] Idag är det länge sedan frågan om att ha en web-sida eller inte var aktuell. I en värld som genomsyras av Internet handlar det istället om att synas.

Vi har träffat en tjej som har koll på det och mycket annat.

Angelica Ljung är VD på DDCA (Data-Driven Communication Agency). Hon har precis som väldigt många arbetat hemifrån mycket under den pågående pandemin. Det som skiljer henne från de flesta är att hon har två hem. Ett i Sverige och ett i Spanien.

Vi träffar henne på en uteservering i centrala Stockholm. Hon utstrålar lugn och trygghet. Leendet är aldrig långt borta och hennes engagemang går inte att ta miste på. Hon är befriande öppenhjärtig och under vårt samtal talar vi både om saker som hon gillar men även sådant som kan vara jobbigt.

Ville prata inför folk

Det finns flera exempel på undersökningar om vad människor är mest rädda för. I en som gjordes i Kalifornien runt 1980-talet blev det lite förvånande resultatet att det man var mest rädd för var att prata inför en folksamling. Döden kom tvåa i den undersökningen! Därför blev vi lite överraskade när vi frågar Angelica om vad hon ville bli när hon var liten? Och varför.

”Jag ville bli advokat. Det handlade inte i första hand om att försvara människor eller skipa rättvisa. Nej, det som jag såg för mitt inre var att jag stod i domstolen och pratade inför alla närvarande och de lyssnade på mig. Jag har inget jättebehov av att vara i centrum och synas hela tiden däremot trivs jag med att ha en roll där jag kan vara med och påverka. Dessutom kände jag tidigt att jag vill arbeta med människor”, svarar hon.

Hon blev inte advokat, åtminstone är hon inte det ännu, men hon har arbetat på en advokatbyrå. Där jobbade hon med rekrytering och hennes önskan om att arbeta med människor har hon därmed förverkligat.

”Jag jobbade på en byrå som hade ett modernt synsätt runt rekrytering som tilltalade mig. Vi arbetade värderingsstyrt och hade en tydlig strategi för att nå och behålla hungriga och motiverade anställda. Det var en mycket givande tid och jag fick många goda erfarenheter som jag har stor nytta av idag eftersom jag i min VD-roll även är HR-ansvarig på DDCA”, berättar Angelica.

Inte ta onödiga risker

Vi fortsätter att prata om hennes yrkesliv och varför hon är där hon är idag. Hon säger att hon alltid har velat arbeta med siffror och med glimten i ögat säger hon:

”Excel är meningen med livet! Och m%

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>