Red Hat och Tech Mahindra möjliggör ökad flexibilitet av hybridmoln för arbetsbelastningar i telekombranschen
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTER Red Hat och Tech Mahindra möjliggör ökad flexibilitet av hybridmoln för arbetsbelastningar i telekombranschen

Red Hat och Tech Mahindra möjliggör ökad flexibilitet av hybridmoln för arbetsbelastningar i telekombranschen

Publicerat av: Redaktionen

Tech Mahindras Multi-mode Companion Cloud med Red Hat OpenShift på AWS hjälper tjänsteleverantörer påskynda migrering av 5G-nätverksmoln och arbetsbelastningar för företag i telekombranschen.

Red Hat, världens ledande leverantör av lösningar med öppen källkod, och Tech Mahindra, ledande leverantör av tjänster och lösningar för digital transformation, konsultation och förändringsarbete, har inlett ett samarbete.

Syftet är att underlätta för leverantörer av telekomtjänster att påskynda införandet och implementeringen av 5G över hybridmolnet. Tech Mahindras Multi-mode Companion Cloud med Red Hat OpenShift på Amazon Web Services (AWS) kan stödja flera nätverksanvändningsfall, inom exempelvis RAN, edge computing, transport och 5G-core, för att utöka kapaciteten över hybrida molnmiljöer med integrerade automations- och orkestreringsmöjligheter.

I takt med att tjänsteleverantörer antar hybridmoln för att möjliggöra mer tillgängliga och pålitliga 5G-tjänster, decentraliseras beräkningsresurser och data alltmer över kärndatacenter, samt vid nätverkskanten och i molnet. Därför letar tjänsteleverantörer efter sätt att minimera komplexiteten som kommer med att hantera och säkra arbetsbelastningar i dessa olika miljöer.

Tech Mahindras Multi-mode Companion Cloud-erbjudande hjälper tjänsteleverantörer att mer sömlöst avlasta lokala arbetsbelastningar till hybrida molnmiljöer, som inkluderar Red Hat OpenShift lokalt och på AWS. Detta hjälper till att öka skalbarheten och påskynda molnmigrering, samt förenkla hanteringen av 5G-tjänster via en centraliserad orkestrator och integrerade automationsfunktioner. Red Hat OpenShift tillhandahåller en mer enhetlig infrastruktur, samt ett applikationslager för att storskaligt stödja alla molnmiljöer.

Red Hat och Tech Mahindra möjliggör ökad flexibilitet av hybridmoln för arbetsbelastningar i telekombranschenDetta med hjälp av Tech Mahindras netOps.ai, som erbjuder hantering av infrastruktur och automatisering av applikationer med zero touch-provisionering – på en enda skärmvy. Dessutom möjliggör Red Hat Advanced Cluster Management för Kubernetes fullständig hantering av molnets livscykeln för att automatisera Day 0- och Day 1-konfigurationer och orkestrera arbetsbelastningar över Red Hat OpenShift-kluster lokalt och på AWS.

De viktigaste fördelarna med Tech Mahindras Multi-mode Companion Cloud, som körs på Red Hat OpenShift, inkluderar:

  • Ökad flexibilitet för att implementera uppdateringar och effektivisera provisionering av nätverk över molninfrastrukturer;
  • Minskade kostnader genom att göra det möjligt för tjänsteleverantörer att få ut det mesta av befintliga molnbudgetar och engagerade utgifter med ledande offentliga molnleverantörer som AWS;
  • Bättre elasticitet genom att använda kraften hos AWS för att distribuera affärsmodeller för att driftsätta pay-as-you-use– och pay-as-you-grow-affärsmodeller;
  • Förbättrad nätverksuthållighet genom förmågan att snabbare och enklare tillhandahålla ytterligare beräkningskraft vid behov i AWS, i takt med nätverkstrafiken.

Att smidigt och effektivt hantera olika next generation-tjänster över hybrida molnmiljöer kräver omfattande automationsförmåga. Samarbetet mellan Red Hat och Tech Mahindra ger tjänsteleverantörer denna nödvändiga nivå av automation över hybridmolnet, från kärndatacentret, till kanten och till AWS, vilket erbjuder en mer sömlös hantering av molnlivscykeln och en intelligent placering av arbetsbelastningar. Med detta erbjudande kan tjänsteleverantörer minska antalet manuella uppgifter och minimera nätverksineffektiviteter genom att integrera med befintliga system och plattformar, förbättra synkroniseringen över hybridmolnet, samtidigt som olika nätverksbehov stöds.

För att ytterligare stödja detta erbjudande samarbetade Tech Mahindra och Red Hat även med i2i systems och Rebaca. i2i-systemens 5G Core Network på Tech Mahindras Multi-mode Companion Cloud med Red Hat OpenShift på AWS kan användas för att skapa ett redundant 5G-kärnnätverk för att hjälpa till att driva låglatenta höghastighetsanslutningar. ABot, Rebacas molnbaserade kontinuerliga testförsäkrings- och analyslösning för 4G, 5G och ORAN, kan utföra 3GPP-kompatibla testscenarier och analysera realtids-KPI:er från olika nätverkslager. Detta ger ett optimerat ramverk för verifiering och korrekt dimensionering av telekomarbetsbelastningar på olika plattformar.

Stödjande citat

Honoré LaBourdette acting senior vice president, Global Telco, and vice president, Telco, Media and Entertainment Partner Ecosystem, Red Hat:

”Tjänsteleverantörer inom telekom står inför ett alltmer heterogent molnlandskap, vilket kan innebära ytterligare komplexitet och potentiell ineffektivitet när de försöker möta nätverkskraven. Genom att kombinera kraften i Red Hat OpenShift, som en pålitlig grund för hybridmolnapplikationer, med Tech Mahindras ledande tjänster och molnorkestreringsverktyg, kommer tjänsteleverantörer att snabbare och enklare kunna stödja ett helt spektrum av nätverksanvändningsfall i en kombination av lokala, privata och offentliga molnscenarier.”

Manish Mangal, Global Business Head, Network Services & 5G, Tech Mahindra:

”När vi nu omfamnar artificiell intelligens står telekomnätverk i startblocken för en betydande utvecklingsprocess. Vår Multi-mode Companion Cloud-lösning, sömlöst integrerad med Red Hat OpenShift, är redo att revolutionera landskapet. Denna banbrytande lösning ger tjänsteleverantörer möjlighet att på ett strömlinjeformat tillvägagångssätt hantera hela livscykeln för nätverksarbetsbelastningar på hybridmoln. På Tech Mahindra förutser vi en framtid där synergin av AI-driven teknik, i kombination med strategiska partnerskap, driver transformerande verksamhet för tjänsteleverantörsnätverk, med vår Multi-mode Companion Cloud som vägledare.”

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00