Smart tjänst från Sciber skapar starkt försvar mot IT-attacker
Hem DISTRIBUTÖREXCLUSIVE NETWORKS Smart tjänst från Sciber skapar starkt försvar mot IT-attacker

Smart tjänst från Sciber skapar starkt försvar mot IT-attacker

Publicerat av: Redaktionen

Cyberhot kommer i allt fler former. Det kräver olika typer av försvarssystem vilket stjäl allt mer resurser från en verksamhet.

Svenska företaget Sciber erbjuder en cybersäkerhetstjänst som integrerar flera säkerhetsprodukter för att möta denna utmaning.

– Vår tjänst har en stor bredd och kan kraftigt stärka cyberskyddet i en organisation, säger Anders Stenwall på Sciber.

Smart tjänst från Sciber skapar starkt försvar mot IT-attacker

Anders Stenwall Cybersecurity Management Consultant, Sciber

Med den ökande digitaliseringen kommer krav på att applikationer och system ska vara tillgängliga och tillförlitliga. Samtidigt leder hybridarbete och molntjänster till att arbete i organisationer blir allt mer utspritt.

Traditionella säkerhetslösningar, vars syfte var att skydda klienter och servrar inom ett företag, fungerar inte effektivt i denna nya miljö. För att ta in signaler från alla miljöer använder allt fler företag en Extended Detection and Response-lösning, även kallad XDR.

– XDR ger en mer omfattande vy över hela attackytan och använder mer avancerade analysmetoder. Det ger en bättre förmåga att stoppa skadlig aktivitet, förklarar Anders Stenwall.

Sciber utnyttjar AI i säkerhetsarbetet

Scibers tjänster använder XDR-teknologier såsom Palo Alto Networks Cortex XDR. Det är en plattform som integrerar flera säkerhetsprodukter och använder sig av AI och automation för att upptäcka hot över olika säkerhetsdomäner.

– Maskininlärning och automation är viktigt för att ta beslut snabbare och hitta mer avancerade attacker, förklarar han.

Det här betyder att den drabbade organisationen kan tjäna dyrbar tid i incidentarbetet.

Samtidigt kräver ökningen av hybridarbete och molntjänster ökad visibilitet. Med hjälp av lösningen Attack Surface Management, ASM, kan verksamheter effektivt identifiera, analysera och hantera de exponerade digitala attackytorna inom sin organisation.

– Enkelt beskrivet kan man med ASM få en hackers bild av hur ens eget företag exponeras mot Internet. Då kan man täppa till hålen, säger Anders Stenwall.

Sciber erbjuder tjänster med bredd

Tjänsten Managed Detection & Response, MDR, från Sciber innebär att ett team med specialister övervakar företagets IT-miljö för att upptäcka och agera på potentiella hot och säkerhetsincidenter.

– Genom att anlita specialister får verksamheten en proaktiv övervakning, vilket väsentligt minskar riskerna för dataintrång och skadliga attacker. Våra tjänster integrerar med Palo Alto Networks innovativa lösningar, vilket skapar ett kraftfullt skydd mot cyberattacker, säger Anders Stenwall och avslutar:

– Med vår MDR-tjänst höjer en organisation sitt IT-säkerhetsarbete till helt nya nivåer.

Läs mer på: www.sciber.io 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00