Uppfyll NIS2-kraven med Integra
Hem SÄKERHET Uppfyll NIS2-kraven med Integra

Uppfyll NIS2-kraven med Integra

Publicerat av: Redaktionen

SystemHouse Solutions integrerade larm- och passagesystem Integra följer de nya riktlinjerna i NIS2-förordningen (Network and Information Systems) som är utformade för att förbättra säkerheten för digitala produkter och tjänster inom EU.

Med Integra får ni en robust och säker lösning för avläsning av passerkort/taggar som uppfyller de senaste säkerhetskraven.

Skärpta krav på passerkontrollsystem

NIS2-direktivet medför skärpta krav på cybersäkerhet och motståndskraft för passerkontrollsystem och andra säkerhetslösningar som är en del av den kritiska infrastrukturen. Passerkontrollsystem som används inom energi, transport, livsmedelsproduktion och avfallshantering omfattas av NIS2.

Organisatoriska och tekniska säkerhetsåtgärder

Direktivet ställer tydliga krav på både organisatoriska och tekniska säkerhetsåtgärder för att hantera cybersäkerhetsrisker. Detta inkluderar krav på att genomföra riskanalyser, hantera incidenter, övervaka och testa säkerhetslösningar som passerkontrollsystem. Ledningens ansvar för cybersäkerheten betonas, och de förväntas aktivt delta i arbetet med riskhantering och säkerhetsåtgärder för kritiska system som passerkontroll.

För er som arbetar med tekniska system innebär detta att ni måste säkerställa att era lösningar inte bara uppfyller dessa krav utan också kontinuerligt övervakas och förbättras för att motstå nya hot. Integras system stödjer er i att möta dessa utmaningar och bibehålla högsta möjliga säkerhetsnivå.

Med Integra får ni kryptering på toppnivå

Sedan 2008 har Integra stöttat Mifare Classic sektorlösning med kundunika krypteringsnycklar. År 2011 utökades stödet till Mifare Plus level 1-3 med kundunika nycklar, och 2014 adderades även Mifare DesFire.

All hantering av kundunika krypteringsnycklar för avläsning och passerkort/taggar sker via Integras användargränssnitt av utpekade administratörer. Kommunikationen mellan Integra-server och passerkort är krypterad som standard med välkända och etablerade öppna standarder för krypterad kommunikation end-to-end.

Smidig nyckelhantering med Integra

Integra möjliggör smidig nyckelhantering med stöd för upp till 10 kundunika nycklar i samma system. Alla nycklar kan rullas och hanteras på distans mot läsare via användargränssnittet, utan behov av masterkort eller fysisk anslutning via lokal PC.

Bättre kontroll på var nycklar finns

Tack vare den centraliserade hanteringen av krypteringsnycklar i Integra har du alltid full koll på var dina kundunika nycklar befinner sig. Detta eliminerar risken för spridning och borttappade masterkort vilket kan leda till obehörig åtkomst, vilket ger dig en tryggare och mer kontrollerad miljö.

Behovet av uppdatering och genomgång av passerkontrollsystem

Vi ser att många passerkontrollsystem har behov av uppdatering och genomgång då system och installatörer fortsatt levererar lösningar baserat på UID avläsning av passerkort/taggar vilket ger en helt öppen kommunikation mellan passerkort/taggar och kortläsare.

Uppfyll NIS2-kraven med Integra
UID-nummer på MIFARE-kort

Ett UID (Unique Identifier) nummer är ett serienummer som är inprogrammerat på varje MIFARE-kort från tillverkaren. Några viktiga punkter om UID-numret på MIFARE-kort är att äldre MIFARE Classic-kort hade 4 byte UID (bör kallas NUID eller Non-UID), medan nyare versioner som MIFARE Plus och DESFire har 7 byte UID för att öka antalet unika ID-nummer men även forsatt är UID kopierbart för att på enkelt sätt skapa dubbletter så även om UID-numret är en viktig del av MIFARE-korten och ger varje kort en identitet så bör för säker autentisering kompletteras ytterligare säkerhetsmekanismer som kryptering med nycklar.

SystemHouse Solutions rekommendationer

Sedan 2013 har SystemHouse Solutions rekommenderat krypterade passerkort/taggar som standardleverans och från 2019 rekommenderat att gå över till DesFire EV2 kort/taggar för att säkerställa högsta möjliga säkerhetsnivå (Integrasystemet kan avläsa krypterade Mifare Classic, Plus och DesFire i samma läsare med 10 st kundunika nycklar), så slutkunder med Integra kan känna sig trygga utefter NIS-2 gällande debatten om passerkort, kortläsare och knappsatser är säkra.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00