Qlik och Snowflake stärker samarbetet för att accelerera AI-användningen
Hem NYHETERAI Qlik och Snowflake stärker sitt samarbet för att accelerera AI-användningen

Qlik och Snowflake stärker sitt samarbet för att accelerera AI-användningen

Publicerat av: Redaktionen

Dataanalysföretaget Qlik och Snowflake fördjupar samarbetet för att ge företag utökade AI-funktioner och möjliggöra snabbare omvandling av komplexa data till användbara insikter.

Integration mellan Qlik och Snowflake Data Cloud utnyttjar kraften i Snowflake Cortex AI, inklusive vektorisering, inbäddning och kompletteringar inom RAG-arkitekturen.

Detta ger Qlik-användare möjlighet att dra nytta av avancerade AI-funktioner direkt i plattformen

Genom att ytterligare fördjupa integrationen med Snowflake gör Qlik det nu möjligt för kunderna att utnyttja den fulla potentialen hos Cortex AI för avancerad AI-driven analys. Det här partnerskapet går utöver traditionell datahantering och ger verktyg för dynamiska, AI-drivna applikationer. Qliks innovativa metod gör det möjligt för företag att integrera djupinlärning i sina dataarbetsflöden, vilket förbättrar beslutsfattandet och den operativa effektiviteten med funktioner som prediktiv analys i realtid och intelligenta datainsikter.

Qliks integration optimerar nu SAP:s datahantering med Snowflake, vilket förbättrar datainmatning, transformation och analys. Med hjälp av Cortex AI och Qliks analysverktyg effektiviseras datarensningen och modifierade data kan skrivas tillbaka till SAP, vilket förbättrar effektiviteten i drift och analys. Denna övergång från batchbearbetning till interaktiva, AI-drivna applikationer innebär en betydande utveckling av hur företag utnyttjar data för att få dynamiska insikter.

Organisationer kan maximera värdet av sina företagsdata genom att använda den nya dataproduktmetoden för att skapa kurerade, domänspecifika dataprodukter från Snowflakes dataset. Genom att utnyttja AI för snabbare och effektivare dataproduktkurering utförs kvalitetsprofilering och semantisk baserad analys med hjälp av användardefinierade funktioner (UDF) inom Snowflake – utan att data behöver flyttas. Detta tillvägagångssätt förbättrar datasuveräniteten och effektiviserar efterlevnaden, vilket gör det lättare för företag att följa globala dataskyddsbestämmelser. För att ytterligare påskynda leverans av användningsfall kan affärsanvändare, inklusive den framväxande rollen som dataproduktchefer, sömlöst skapa och konsumera dataprodukter samtidigt som de drar nytta av Snowflakes kraftfulla beräkningskapacitet bakom kulisserna.

Qlik bygger vidare på framstegen med Cortex AI och SAP:s dataintegration och meddelar också en ny integration med Snowflakes Snowpipe Streaming. Denna förbättring möjliggör dataströmning i realtid som avsevärt förbättrar dataanalysen och gör den mer omedelbar. Snowflakes Snowpipe Streaming är en kraftfull streamingteknik som gör att data ständigt uppdateras och finns tillgänglig för analys, vilket gör det möjligt för företag att reagera snabbt på ny information och få insikter med en aldrig tidigare skådad hastighet.

  • Vi är mycket glada över vårt utvecklande partnerskap med Qlik. Det här samarbetet stärker hur våra gemensamma kunder integrerar och analyserar sina data. Med Qlik som använder Cortex AI för berikad analys och Snowpipe Streaming för dataströmning i nära realtid, möjliggör de snabbare insikter och mer robust datadrift, allt inom Snowflakes säkra miljö. Det är ett praktiskt steg framåt när det gäller att förenkla datakomplexiteten för våra kunder, säger Tarik Dwiek, Head of Technology Alliances på Snowflake.
  • Integreringen av Qlik med Snowflake har avsevärt förbättrat våra analysmöjligheter. Det här partnerskapet har effektiviserat vår datahantering, vilket gör att vi kan utnyttja realtidsanalys på ett effektivt sätt. Vi kan nu snabbt omvandla och analysera data i våra system, vilket förbättrar beslutsfattandet och den operativa effektiviteten. Den här förändringen har varit avgörande för att vi ska kunna behålla vår konkurrensfördel i vår bransch, säger Babu Kuttala, Chief Data & Analytics Officer på ABB.

David Zember, Senior Vice President of Worldwide Channels and Alliances på Qlik, kommenterar de avancerade integrationsmöjligheterna:

  • Qlik och Snowflake stärker samarbetet för att accelerera AI-användningen Utvidgningen av vårt samarbete med Snowflake illustrerar vårt åtagande att ständigt förnya oss. Våra senaste förbättringar av AI-funktioner med Snowflake Cortex AI, i kombination med den operativa smidighet som Snowpipe Streaming ger, ger våra kunder de mest avancerade verktygen för att driva meningsfulla affärsresultat. Detta holistiska tillvägagångssätt säkerställer att våra kunder kan maximera värdet från varje bit av data.

Upptäck hur de förbättrade funktionerna i Qlik kan revolutionera dina strategier för datahantering och analys i Snowflake-miljön.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00