Så vill Pax8 revolutionera molnet med sin marknadsplats
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTER Så vill Pax8 revolutionera molnet med sin marknadsplats

Så vill Pax8 revolutionera molnet med sin marknadsplats

Publicerat av: Redaktionen

Pax8 är ett företag som har tagit IT-världen med storm genom sin innovativa marknadsplats för molntjänster.

Med fokus på att förbättra distributionen av mjukvara och molntjänster har de snabbt blivit en ledande aktör inom branschen.

Så vill Pax8 revolutionera molnet med sin marknadsplats

Phylip Morgan, Chief Revenue Officer på Pax8

I en intervju med IT-Kanalen berättar Phylip Morgan, Chief Revenue Officer på Pax8 om företagets resa, framgångsfaktorer och framtidsplaner.

Pax8 grundades med en vision om att förändra sättet mjukvara och molntjänster distribueras.

– Grundarna av Pax8 tyckte helt enkelt att distributionen var dålig. Den funkade för hårdvara och andra saker, men för mjukvara och molntjänster fungerade den helt enkelt inte, säger Phylip Morgan.

Företaget lanserade sin molnmarknadsplats redan 2012, långt innan det blev en trend. Med sitt ”born in the cloud”-koncept fokuserar de enbart på molnapplikationer.

Marknaden för molntjänster har genomgått stora förändringar de senaste åren, där allt fler tjänster blivit prenumerationsbaserade, likt konsumenttjänster som Netflix och Spotify.

Pax8 har anpassat sig till denna utveckling och erbjuder nu en transparent och värdeskapande tjänst där företag kan välja mellan olika molnapplikationer.

– Vi är vad Uber är för de som vill beställa en bil, vi ger en god transparent tjänst där man får riktigt värde, förklarar Phylip Morgan.

Så vill Pax8 revolutionera molnet med sin marknadsplatsUnder pandemin rekryterades Phylip Morgan till Pax8 för att driva företagets internationella tillväxt. Vid den tiden fanns företaget endast i Nordamerika, men målet var att nå en global marknad.

– De ville ta produkten till Europa, där de också öppnade sitt första kontor i Bristol 2020, berättar han.

Sedan dess har Pax8 expanderat snabbt och har nu nio kontor i sju länder.

Den senaste investeringsrundan värderade Pax8 till 2,7 miljarder dollar, vilket speglar deras framgång. Idag når de ut till 40 000 globala partners som dagligen interagerar med deras plattform. Nyckeln till denna tillväxt ligger i deras passion för både anställda och teknik.

– Vi är verkligen passionerade när det kommer till två saker: Det första är våra anställda. Vi har verkligen de bästa människorna på planeten hos oss på Pax8 och vi har en unik företagskultur, säger Phylip Morgan.

Pax8 fungerar som ett ”kanalföretag” och säljer sina tjänster huvudsakligen via partners, där majoriteten är Managed Service Providers (MSPs). Företag som vill bli framgångsrika partners till Pax8 behöver förstå den snabbt föränderliga marknaden för molntjänster.

– De säljer redan molnprodukter och tjänster, de säljer mer och mer varje dag, förklarar Phylip Morgan.

Han betonar vikten av att ingå rätt partnerskap för att kunna tjäna sina kunder på bästa sätt i den nya världen av molntjänster och prenumerationer.

Säkerhet är en central del av Pax8 erbjudande. Företag måste säkerställa att deras data är säkra och att endast rätt personer har tillgång till den.

– Om vi får tillgång till deras data måste MSP:er veta var de lagras och vem har tillgång till den. Vi svarar att de enda som har tillgång till den är ni.

Pax8 har en stark och transparent säkerhetspolicy, vilket bidrar till deras höga nivå av tillit hos kunderna. ”För oss är tillit väldigt, väldigt viktigt”, som Phylip Morgan uttrycker det.

Pax8 planerar att fortsätta sin framgång genom att fokusera på partners och innovation.

– Det första vi ska göra är att vara partnerfokuserade, så vi pratar hela tiden med våra partners, säger Phylip Morgan.

Genom att lyssna på deras behov och utmaningar kan Pax8 fortsätta att utveckla sin marknadsplats och hålla sig i framkant. Företaget strävar också efter att rekrytera de smartaste talangerna inom branschen för att fortsätta erbjuda de bästa tjänsterna.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00