Återvunnet material möter AI i Asecs nya konstinstallation
Hem NYHETERAI Återvunnet material möter AI i Asecs nya konstinstallation

Återvunnet material möter AI i Asecs nya konstinstallation

Publicerat av: Redaktionen

Det är konstnärsduon The Mountain Overground Movement som står bakom installationen “Working for vacation”, där publiken får uppleva både det förgångna, nuet och framtiden i en och samma installation.

AI möter den “gamla världen” och du som besökare kan integreras och inspireras genom att gå in i installationen.

Återvunnet material möter AI i Asecs nya konstinstallationFelix E Miller och Michael Angle Oh! är personerna bakom verket.

“Vi blev glada när erbjudandet och frågan om att vara på Asecs kom. Asecs har ju otroligt mycket besökare vilket såklart ger bra förutsättningar för oss att synas och visa vår konst för fler människor. Vi känner oss också lite som pionjärer med att ställa ut konst på Asecs, och kanske kan det bana väg åt fler kulturutövare och mer konst i det offentliga rummet. Kulturen och konsten behöver vara där människor är.”

Anette Lindblad, marknadschef på Asecs, håller med.

“Det är alltid kul att kunna överraska och det ska bli roligt att se besökarnas reaktioner när de kliver in i konstverket. Jag hoppas på ett spännande möte mellan kultur och handel, ibland kan det kännas som att konst bara är till för de redan invigda men med den här installationen hoppas vi kunna inkludera fler. Sen är det mäktigt att Working for vacation är gjord av återvunnet material, att andras skräp blir till konst!”

Working for vacation hittas i Entré D på Asecs och vernissage sker fredag 28 juni kl 13.00.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00