Det danska spelförlaget bakom trollet Hugo gör rekordresultat med hjälp av superhjältar
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER Det danska spelförlaget bakom trollet Hugo gör rekordresultat med hjälp av superhjältar

Det danska spelförlaget bakom trollet Hugo gör rekordresultat med hjälp av superhjältar

Publicerat av: Redaktionen

Danska 5th Planet Games, det ursprungliga förlaget bakom trollet Hugo, har gjort sitt bästa årsbokslut någonsin. Och med underhållningsjätten Skybound bakom sig är ambitionerna höga.

Det danska spelförlaget 5th Planet Games hade en rekordstor omsättning 2023. Det syns i den senaste årsredovisningen, som rapporterar en omsättning på 16,6 miljoner danska kronor – en ökning med 47 procent jämfört med föregående år.

Det positiva resultatet beror på en större produktportfölj och fler strategiska partnerskap, vilket har ökat bruttovinsten med 347 procent. Resultatet ligger helt i linje med styrelsens förväntningar.

”Det är fantastiskt att få uppleva den resa som 5th Planet Games har varit med om – och att se de senaste resultaten. Spelbranschen är stenhård, ändå har vi lyckats att inte bara skapa ett rekordresultat 2023 utan också att göra 5th Planet Games till ett företag som framgångsrikt kan hantera fler titlar, fler genrer och fler strategiska partnerskap”, säger Mark Stanger, VD för 5th Planet Games.

Stora tillväxtambitioner

Det danska spelförlaget bakom trollet Hugo gör rekordresultat med hjälp av superhjältar5th Planet Games har varit utgivare av det älskade och nostalgiska skärmtrollet Hugo sedan 2012 och förlägger och samfinansierar i dag ett brett utbud av populära videospel – och på sikt även andra typer av underhållningsmedia.

Under 2023 lanserades ett stort antal titlar som 5th Planet Games antingen samfinansierade eller sampublicerade:

  • Invincible Presents: Atom Eve
  • Escape Academy: The Complete Edition
  • Hugo Legacy
  • Escape Academy: Escape from the Past
  • Wrestlequest
  • Before Your Eyes

2023 har också varit ett år med stora investeringar utanför spelindustrin: 5th Planet Games investerade i det isländska produktionsbolaget Sagafilm, som har blivit en stor framgång och som nyligen tillkännagav flera nya stora TV-projekt, inklusive The Minister 2 som kommer att släppas över hela världen under hösten 2024.

”Vi är på väg att bli mycket mer än digitala spel och egna IP:n, och det positiva bokslutet visar att vi är på rätt väg: Nya titlar, där vi inte bara använder våra egna IP:n utan också dyker ner i Skybounds stora katalog, har visat sig vara en framgång”, säger Søren Kokbøl Jensen, styrelseledamot på 5th Planet Games.

2021 köptes 5th Planet Games upp delvis av Skybound Entertainment, som bland annat ligger bakom stora framgångar som The Walking Dead och Invincible, varav den senare är den mest sedda TV-serien på Amazon Prime i Norden. Invincible, ett stort superhjälteuniversum som riktar sig till den vuxna publiken, är ett centralt utvecklingsområde för 5th Planet Games i framtiden.

”Vårt primära mål för 5th Planet Games har varit tudelat: att dra nytta av Skybounds fantastiska IP:n, till exempel Invincible, och att skapa ett nordiskt underhållningsföretag som har kompetens och erfarenhet av att arbeta med alla former av underhållningsmedia. 2023 investerade vi i Sagafilm och våra planer för 2024 är minst lika ambitiösa”, säger Henrik Nielsen, styrelseledamot och tidigare VD för 5th Planet Games

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00