Ett litet företag med otroliga kontrakt

[PÅ STAN MED] Tisdag den 7:e juni, en dag när vädret i Stockholm visar sig från sin allra bästa sida, träffar vi det, framför allt i Sverige, lite dolda företaget SOTIs nya marknadsansvariga för Norden, Stefan Spendrup, över en sen lunch på fantastiskt trevliga Gondolen i Stockholm.

Stefan, som faktiskt flugit upp till vår vackra huvudstad enbart för detta möte, är en mycket lugn och jordnära person som har tydliga mål med såväl livet som med sitt uppdrag inom SOTI; att driva och utveckla detta drygt 20-åriga,privatägda, företag i Norden, ett uppdrag som Stefan känner sig mycket hedrad över.

IMG_20160607_145529
Stefan Spendrups, Nordenchef på SOTI

–          Många gånger i livet så kan det vara så att man ser ett jobb som man gärna vill ha på grund av olika skäl och att man utifrån detta söker tjänsten. I detta fall så blev jag faktiskt direkt tillfrågad om jag ville vara en del av den familj kan vi säga som SOTI faktiskt är. Företaget som grundades i Canada 1995 av nuvarande ägare drivs nämligen fortfarande som ett enskilt, privat företag, något som blir allt mer sällsynt, framför allt när vi ser till den marknad som företaget har och detta till trots att vi inte är, eller har varit bäst i världen på marknadsföring utan vi har till störst del vuxit organiskt genom mun till mun principen och idag är vi, inom vår bransch en av de absolut störta och mest kompletta aktörerna, berättar Stefan.

I norden representeras företaget av en lite styrka på två personer men ska redan under sommaren fördubbla sin personal och Stefan berättar att men beräknar växa med i snitt ytterligare två personer var sjätte månad. Men även på en global nivå så är det inte något, till personalantalet sett, sort företag som vi tittar på. Men trots detta så har SOTI via en långt utvecklad R&D avdelning och hårt internt arbete där fokus även ligger på att ha roligt under tiden som man jobbar, tagit sig fram som ett av de främsta, om så inte till och med det främsta företaget inom EMM (Enterprise mobility management) i världen.

–          Vi jobbar idag med över 15000 kunder över 170 länder. Dessa kunder kan vara allt från det lilla mobila företaget med en handfull anställda till globala jättar. Vi jobbar i dag mycket nära merparten av de olika mobila hårdvarutillverkarna och mjukvaruoperatörerna för att kunna erbjuda lösningar för alla nya modeller och även supportera äldre hårdvarulösningar som får nya programuppdateringar. Jag tror att det är just detta som skiljer oss från våra konkurrenter. Vi fokuserar på helheten medan de väljer att bara följa de fyra, fem största och de senaste OS uppdateringarna.

Samma över hela flottan

Nästa stora fördel som SOTI har är enhetligheten.  Förtaget har lösningar för mer eller mindre alla större, ordinarie, tillverkningsenheter som nått marknaden, detta oavsett om vi pratar Android, Apple, Microsoft eller annan enhet och oavsett om vi pratar om Android version 6.4.2 eller 2.4.0 eller allt däremellan så har SOTI en lösning. Och till den riktigt stora styrkan, en lösning som ser mer eller minder identisk ut över alla plattformar och erbjuder mer eller minder samma konfigurationsmöjligheter, dock med några mindre undantag. Dessutom så är programmet otroligt enkelt att installera. Allt som krävs, mer eller mindre, är en registrerad användare och att vi sedan hämtar hem programmet, all konfiguration sköts sedan med automatik. För att du verkligen ska kunna se och bedöma möjligheterna med programmet så finns det även en möjlighet att ladda hem en gratis fullversion som fungerar utan restriktioner i 30 dagar, se nedan för länk.

–          En av våra absoluta kärnfrågor är just programmet i sig. Istället för att lägga resurser på att utveckla och supporta ett flertal olika version så har SOTI alltid valt att satsa på en version som sedan spänner över alla plattformar och enheter, självklart med några skillnader då alla plattformar inte erbjuder exakt samma möjligheter. Med grunden är exakt den samma och det är även därför som vi kan erbjuda den nivå av säkerhet som vi gör.

–          Vi jobbar  mycket med vad som kan kallas för dubbelriktad Certifiering. Där vi är certifierade av Apple och Samsung med flera för att kunna modifiera enheterna på en tillräckligt djup nivå. Samtligt godkänner och certifierar även SOTI åt andra hållet, och det är detta dubbelriktade förtroende som gjort att SOTI är ett av de mycket få företag som kan komma år mobila enheter på en mycket djup nivå, utan att rota dem som annars är den normala ”snabba” men otillåtna vägen.

Tjänster och lösningar

Vad är det då som SOTI erbjuder? Enkelt uttryckt så handlar allt om just EMM lösningar kombinerat med mobil säkerhet för mer eller mindre alla former av uppkopplade enheter. Det kan vara allt från mobiler och plattor till de skannerbaserade lösningar som exempelvis olika fraktbolag använder då de levererar paket. Med SOTI så kan alla dessa enheter övervakas och hållas säkra från en plats. Det kan handla om allt från att tillåta eller blockera access till olika program och sidor till att kryptera enheter eller fjärradera dem vid förlust. Dessutom så kan du via enheternas inbygga positioneringslösningar spåra förlorade enheter.

Men SOTIs lösningar för mobil hantering erbjuder så mycket mer även under användning. Där vi framför allt ser lösningen för att säkra alla former av trådlös kommunikation för att hindra att felaktig data når företagets nätverk. Dessutom så stödjer SOTI såväl biometrisk som två vägs validering för maximal säkerhet.

–          En intressant aspekt av detta och att vi jobbar med grunden för respektive plattform är att Windows med sin nya enhetliga plattform gör det möjligt för oss att även skydda samtliga enheter som kör Windows 10 och med kommande uppdatering där flera former av biometrisk validering byggs in så finns vi redan med. Detta gör att du faktiskt även kan övervaka, låsa och fjärradera eller spåra din vanliga pc eller även ditt Xbox.

Som en anslutande kommentar så måste vi kort även lyfta fram den utmärkta supportlösning som SOTI erbjuder. När kunderna köper sina licenser så ingår dels fria uppgraderingar till kommande versioner under tiden som licensen är aktiv. Men även för äldre versioner så utför SOTI löpande förbättringar vilka även dessa görs tillgängliga för kunderna så fort de är färdigtestade. Dessa uppdateringar är dock inget som med automatik tvingas på utan kunder väljer själv när och om han eller hon vill uppdatera.

–          Vi jobbar mycket hårt med intern testning av alla versioner som vi lanserar. Alla funktioner och tjänster genomgår flera nivåer av intern validering innan den i slutändan även testats av externa partners som ska försöka hitta eventuella brister. Denna procedur och att vi alltid har full kontroll över hela processen gör även att vi kan garantera den säkerhet som vi gör och som har gjort SOTI till den världsaktör som man faktiskt är, avslutar Stefan.

Efter att även kort ha testat och utvärderat delar av tjänsterna som SOTI erbjuder så måste vi verkligen rekommendera dig som läser detta att göra detsamma och även att lyfta upp denna fråga till det företag som ni jobbar på och framför allt att ställa frågan; – har vi råd att inte skydda vår mobila styrka? Och låt mobiliteten bli en tillgång inte ett hinder i företagets vidare utveckling.

Namn:                                            Stefan Spendrup

Familj:                                            Gift och en son som fyller 4 år i juli

Mest stolt över:                          Att genom en direkt förfrågan från SOTI få detta uppdrag och
driva företagets utveckling i Norden framåt.

Gillar:                                             Stefan har en stor passion förmotrosport på 4a hjul både när det
gäller att följa och att köra själv. Något som troligen har sin grund
i barndomen i Karlskoga

Ogillar:                                          Stefan tycker inte riktigt om obeslutsamhet. När ett
företag/projekt eller annat stannar i någon form av vakuum där
ingen kan/får eller vågar ta beslut som leder framåt.

Antal uppkopplade enheter:          Efter ett snabbt överslag – 18

Planerad resa:                                   Jag ska faktiskt flyga hem snart, stort leende, men i övrigt har jag
ingen planerad resa, mer än de som görs i tjänsten

 

På Webben:                                 www.soti.net

Post Comment