DJI Avata 2, Goggles 3 och RC Motion 3 ger nya FPV-piloter professionella flygfärdigheter
Hem TEKNIK DJI Avata 2, Goggles 3 och RC Motion 3 ger nya FPV-piloter professionella flygfärdigheter

DJI Avata 2, Goggles 3 och RC Motion 3 ger nya FPV-piloter professionella flygfärdigheter

Publicerat av: Redaktionen

DJI lanserar DJI Avata 2 och tillhörande utrustning som ger uppslukande flygupplevelser och intuitiv styrning som förenklar vändningar, dykningar och manövrar.

DJI, marknadsledaren inom civila drönare och innovativ kamerateknik, introducerar i dag DJI Avata 2.

Den nya drönaren erbjuder upplevelser där spänningen står i centrum – utan att kompromissa med säkerheten. Användarna kan fördjupa sig i en förbättrad FPV-flygupplevelse (First Person View), en uppgraderad kamerasensor som ger högre bildkvalitet samt ännu längre flygtid.

”För knappt två år sedan hjälpte vi människor att utforska den utomkroppsliga upplevelse som FPV-flygning är. DJI Avata 2 bygger vidare på detta genom att ge alla chansen att flyga som proffs med enkla flips, rolls och drifts. Vi ser fram emot att ge användarna en av de bästa FPV-upplevelserna som finns, utan att det krävs någon större ansträngning”, säger Ferdinand Wolf, Creative Director på DJI.

DJI Avata 2 är gjord för att kombineras med nya DJI Goggles 3 och DJI RC Motion 3.

DJI Goggles 3 har justerbara ”dioptrier”, två mikro-OLED-skärmar som kompletterar den förbättrade 10-bitarsskärmen med en uppdateringsfrekvens på upp till 100 Hz och ultralåg latens. Glasögonen är utrustade med en kikarkamera som visar omgivningen, så att användarna enkelt kan vara medvetna om vad som händer runt omkring dem samtidigt som de tittar på livebilder från drönaren. Denna ”Real World PiP”-teknik (Picture in Picture) förbättrar både upplevelsen och säkerheten.

Enkel ACRO med DJI RC Motion 3

Genom att kombinera DJI Avata 2 med DJI Motion 3 får även nya piloter förmågan att göra vändningar, dykningar och annan avancerad flygakrobatik. Så oavsett om du svävar, dyker eller rullar genom luften kan du fånga episka bilder med ett enkelt tryck på RC Motion 3-joysticken.

  • One-Push Flip: Gör loopar framåt och bakåt och gör 360-filmer
  • One-Push Roll: Lägg på horisontell magi på filmer med 360-graders rollar åt höger/vänster.
  • One-Push 180 Degree Drift: Skapa dramatiska visuella effekter med glidningar som snurrar 180 grader i hög hastighet.

Förbättrad bildkvalitet

DJI Avata 2 har en större skärm än sin föregångare. Den nya 1/1,3-tums CMOS Super-Wide-Angle-kameran 12 med Mp ger ett bättre dynamiskt omfång – även i svagt ljus. Ultravidvinkelobjektivet har en betraktningsvinkel på upp till 155° och fångar ett unikt perspektiv som skiljer sig från traditionella drönarbilder.

Stabilitet – även i luften

Med hjälp av en stabilitetsalgoritm och DJI:s stabiliseringsteknik garanterar DJI Avata 2 skarpa och stabila inspelningar även under de häftigaste manövrerna. Med DJI RockSteady slipper du skakiga bilder på grund av vind, hög hastighet eller vilda manövrar eftersom den låser fokus på horisonten – även under skarpa svängar, rollar och djupdykningar. Och när EIS-inställningen är avstängd stöder Avata 2 Gyroflow så att filmerna kan stabiliseras ytterligare under redigeringen.

Säkerheten framför (och bortom) allt

Avata 2:s integrerade propellrar har förbättrats – även när det gäller vikten. Eftersom de är lättare är det smidigare att navigera i trånga utrymmen. Och av säkerhetsskäl kan användaren vid behov stoppa drönaren med ett enda tryck på RC Motion 3. Det går också att använda ”return to home”-funktionen om batteriet håller på att ta slut eller om signalen förloras.

DJI Avata 2, Goggles 3 och RC Motion 3 ger nya FPV-piloter professionella flygfärdigheterNu är det också möjligt att flyga på lägre höjd och inomhus med hjälp av nya Binocular Fisheye-sensorer som ger mer stabilitet och säkerhet under svåra flygningar.

Om användaren råkar landa drönaren på rygg finns nu ett ”sköldpaddsläge” som gör att den kan vända sig själv så att den kan fortsätta flyga eller återvända hem.

Mot oändliga universum – med längre flygtid

Avata 2 har en flygtid på upp till 23 minuter och stöder snabbladdning så att den snabbt kan vara tillbaka i luften. Dessutom har drönaren en Two-Way Charging Hub med en strömuppsamlingsfunktion. Den innebär att strömmen i batterierna samlas i det batteri som har mest ström, så att det finns ”ett extra batteri” när det behövs.

Den nya O4-videoöverföringen ger upp till 13 km överföringsavstånd, överföringslatens ned till 24 ms, 1080p/100 fps HD-bildkvalitet och en bitrate på upp till 60 Mbps. Konstruktionen med två sändare, fyra mottagare och fyra antenner garanterar också överföring utan störningar, så att piloterna kan koncentrera sig på flygningen utan att oroa sig.

Dela video med vänner? DJI Goggles 3 har live feed som visas i appen och kan överföras till en annan enhet på upp till 5 meters avstånd. Inspelningarna kan också delas med kabel via ”Audience mode”.

Spela in och redigera enkelt

Avata 2 har 46 GB minne och kan lagra cirka 90 minuters 1080p/60 fps-video, och användaren kan naturligtvis koppla upp sig på Wi-Fi så att inga ögonblick går förlorade.

VFX med LightCut

När DJI Avata 2 är ansluten via Wi-Fi till LightCut-appen går det att lägga till Sky VFX i inspelningen baserat på rutten som spelats in. På så sätt behöver man inte ladda ner filmmaterialet och redigeringen kan göras direkt i appen.

Bättre kompatibilitet

Nya DJI Goggles 3 och RC Motion 3 finns även till Air 3 och Mini 4 Pro. Piloter med Goggles 3 kan också använda de traditionella styrenheter de redan har, till exempel RC 2 och RC-N2, för att styra drönaren.

Precis som du vill ha den

DJI Avata 2 finns i en mängd olika kombinationer och med extra tillbehör.

  • DJI Avata 2 Fly More Combo (ett batteri)

Innehåller DJI Avata 2-drönaren, Goggles 3, RC Motion 3 och mycket mer. Med den här kombinationen kan du snabbt komma igång med Avata 2 och uppleva bekymmersfri flygglädje.

  • DJI Avata 2 Fly More Combo (tre batterier)

Jämfört med DJI Avata 2 Fly More Combo (med ett batteri) innehåller den här utökade kombinationen även en tvåvägs laddningshubb, två extra batterier och en bärväska – en mer omfattande kombination som ökar din räckvidd.

  • DJI FPV Remote Controller 3

Förutom lägena Normal och Sport har DJI FPV Remote Controller 3 ett ”Manual mode”, som passar bättre för erfarna piloter som behöver öva på och lära sig mer avancerade färdigheter.

  • DJI Avata 2 ND Filters Set

Levereras med ND-filter 8/16/32 för olika ljusförhållanden, vilket garanterar rätt ljusstyrka och kontrast i filmerna.

Pris och tillgänglighet

DJI Avata 2 är tillgänglig från och med i dag i olika konfigurationer från DJI Store Nordic och utvalda återförsäljare.

  • DJI Avata 2 Fly More Combo (ett batteri) kostar 11 799 kronor och innehåller DJI Avata 2, DJI Goggles 3 och DJI RC Motion 3
  • DJI Avata 2 Fly More Combo (tre batterier) kostar 13 999 kronor och innehåller DJI Avata 2, DJI Goggles 3 och DJI RC Motion 3, en tvåvägs laddningshubb, två extra batterier och en sling bag

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00