Hewlett Packard Enterprise lanserades idag Wi-Fi 7-accesspunkter
Hem LEVERANTÖRHEWLETT PACKARD ENTERPRISE Hewlett Packard Enterprise lanserades idag Wi-Fi 7-accesspunkter

Hewlett Packard Enterprise lanserades idag Wi-Fi 7-accesspunkter

Publicerat av: Redaktionen

HPE Aruba Networking introducerar Wi-Fi 7-accesspunkter med hög kapacitet för säkerhet och hantering av AI och IoT.

Hewlett Packard Enterprise  lanserades idag Wi-Fi 7-accesspunkter (AP) i serien HPE Aruba Networking 730 som ger upp till 30% högre kapacitet för trådlös trafik än konkurrerande produkter på marknaden.

De nya accesspunkterna stärker nätverkssäkerheten och förbättrar platsbaserade tjänster för krävande företags-AI, Internet-of-Things (IoT), positions- och säkerhetsapplikationer.

Som marknadsledare inom trådlöst företagsnätverk och 18-faldig ledare i Gartners Magic Quadrant for Enterprise Wired and Wireless LAN Infrastructure, fortsätter HPE Aruba Networking sin innovation med nya Wi-Fi 7-accesspunkter som överträffar standardens krav. Prestandan uppnås genom HPE:s patenterade hårdvaruteknik ultra tri-band, som fullt ut utnyttjar 5 GHz- och 6 GHz-frekvensbanden för att automatiskt och kontinuerligt eliminera onödig konkurrens mellan banden.

”Med mer än två decennier av ledarskap inom Wi-Fi fortsätter HPE Aruba Networking vårt åtagande att leverera den pålitliga, säkra och högpresterande anslutning våra kunder behöver för att nå sina affärsmål, som kan sträcka sig från användarupplevelser till automatiserade tillverkningsprocesser”, säger Stuart Strickland, Wireless Chief Technology Officer, HPE Aruba Networking. ”Våra Wi-Fi 7-accespunkter går långt utöver förbättringar i prestanda och effektivitet för att bli en intelligent IoT-hubb, säkra nätverket, fördela arbetsbelastningen, karakterisera miljön och tillhandahålla en grund för affärs- och operativ analys.”

De nya accespunkterna, som hanteras av HPE Aruba Networking Central, eliminerar behovet av att distribuera ett overlay för IoT-nätverk genom att tillhandahålla inbyggt hårdvarustöd för ett brett utbud av IoT-protokoll, som Zigbee och Bluetooth, eller genom dubbla USB-gränssnitt. Enheterna ger även en säker anslutningsplattform för det ökande antalet IoT-enheter som organisationer använder i edge-nätverk, såsom kameror, motorsensorer, energisensorer och rörelsedetektorer.

Då IoT-enheter erbjuder en rik källa till data AI-träning och -inferens kan ett omfattande ekosystem av affärslösningar från över 350 HPE-teknikpartner hjälpa organisationer att effektivt fånga, säkra, transportera och utnyttja IoT-data för att leverera affärsinsikter i realtid och hjälpa till att bygga AI-datasjöar. Med dessa innovationer kan data användas för att träna och aktivera sina AI-modeller för lösningar som prediktivt underhåll, digitala tvillingar och personliga kundupplevelser.

Hewlett Packard Enterprise lanserades idag Wi-Fi 7-accesspunkter”Optimerade anslutningsmöjligheter är nu verksamhetskritiska och kunderna vill alltid göra smarta investeringar i sin trådlösa infrastruktur, framtidssäkra nätverket och tillhandahålla önskade affärsresultat”, säger Chris DePuy, chefsanalytiker på 650 Group. ”Med den enorma tillväxten av IoT-enheter, efterfrågan på närvarande säkerhet och behovet av bakåtkompatibilitet för att tillgodose äldre enheter, ger Wi-Fi 7 den processorkraft, flexibilitet, hastighet, tillförlitlighet och kapacitet som dagens företag letar efter när de fattar beslut om uppgradering av nätverk.”

Med lanseringen av HPE Aruba Networking 730 Series Campus accesspunkter kan företag maximera värdet av trådlösa investeringar med funktioner som inkluderar:

  • Mer Wi-Fi-prestanda för krävande applikationer.UTB-filtrering eliminerar interferens på intilliggande kanaler i 5GHz- och 6GHz-banden, vilket maximerar prestanda och kapacitet och ger organisationer flexibiliteten att använda båda frekvensbanden samtidigt.
  • Förbättrad trådlös säkerhet. Policybaserad åtkomstkontroll och Layer 7-brandväggar bygger på trådlösa säkerhetsfunktioner som HPE Aruba Networking Central Client Insights för förbättrad IoT-synlighet och automatiserad dynamisk segmentering för att ge rollbaserad åtkomst för användare och IoT-enheter. Ytterligare funktioner inkluderar ny kryptering på länknivå (MACsec), som utökar det trådbundna dataskyddet till accesspunkten, och ett personligt trådlöst nätverksläge som ger säker självbetjäning av användarenheter i gruppmiljöer, såsom universitetscampus.
  • Eliminera överlagrade IoT-nätverk. HPE Aruba Networking Centrals instrumentpanel för IoT-verksamhet effektiviserar enheternas onboardingoch eliminerar leverantörsspecifika overlay-nätverk med höga kostnader, så att accesspunkten kan fungera som kontakt och ett lokalt bearbetningselement för IoT-enheter att kommunicera direkt med tredjepartstjänster.
  • Bredare stöd för IoT-protokoll. Dubbla dedikerade Bluetooth- och Zigbee-radios ger stöd för IoT-miljöer med hög densitet, och dubbla USB-portar ger robust anslutning för ett brett utbud av IoT-enheter som använder proprietära protokoll. Accesspunkternas integrerade, icke-permanenta externa antenner är utformade för krävande radiofrekvensmiljöer (RF).
  • Accesspunkt som en lösning för databehandling. Enheter i HPE Aruba Networking 730-serien har dubbelt så mycket SDRAM och Flash-minne än tidigare HPE-modeller, vilket gör att applikationsspecifika containrar kan köras på själva AP-enheterna. Detta resulterar i strömlinjeformade dataöverföringar och lokal bearbetning av data för snabbare svar på realtidsförhållanden som temperatur eller rörelse.
  • Tjänster för precisionslokalisering. Accesspunkterna i HPE Aruba Networking 730-serien är först att utnyttja den nya Wi-Fi-positionsstandarden, för förbättrade platsmedvetna tjänster som levererar precision inom en meter, samt stöd för IEEE 802.11az-standarden för att möjliggöra självlokaliseringsnätverk. Ytterligare funktioner inkluderar en GNSS-mottagare (Global Navigation Satellite System) och barometrisk sensor för kartläggning på golvnivå, som innehåller Bluetooth Low Energy (BLE) 5.4 för dubbelriktad IoT-platsdata, som kan öka användarnas engagemang och spåra värdefulla tillgångar för att minska förlusterna.
  • Hållbarhet och energibesparingar. Ett AI-drivet, dynamiskt energisparläge bidrar till att minska företags energiförbrukning och kostnader.

Accesspunkterna i HPE Aruba Networking 730-serien blir globalt tillgängliga juli 2024 och omfattas av en begränsad livstidsgaranti. Hantering av HPE Aruba Networking 730 Series Campus AP:er sker via HPE Aruba Networking Central, tillgängligt som prenumeration. Förutom att vara ett fristående SaaS-erbjudande ingår HPE Aruba Networking Central även som en del av en HPE GreenLake (NaaS)-prenumeration och är tillgänglig via HPE GreenLake edge-to-cloud-plattform.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00