Komponerbara molntjänster är nyckeln till fungerande AI-satsningar
Hem NYHETERAI Komponerbara molntjänster är nyckeln till fungerande AI-satsningar

Komponerbara molntjänster är nyckeln till fungerande AI-satsningar

Publicerat av: Redaktionen

Ekosystemet för teknik som stödjer AI, stora språkmodeller (LLM) och maskininlärning utvecklas med en aldrig tidigare skådad hastighet.

Mitt i detta måste företag vara säkra på att deras AI-investeringar är rätt.

Flexibilitet blir därför avgörande, eftersom den ideala AI-stacken förändras lika snabbt som det tar för ett teknikföretag att skriva ett pressmeddelande om deras senaste produktinnovation.

Titta bara på NVIDIA:s GPU-sortiment. Deras nyaste chip har 500 gånger mer minne än den tidigare generationen.

Om du överväger att investera i GPU:er för ditt fysiska datacenter bör du först väga fördelarna (att undvika höga molnpriser) med nackdelarna (att frysa din GPU-kapacitet vid en viss tidpunkt). Ett annat alternativ är att anta en agil strategi genom att välja flexibla alternativ som inte kräver en stor kapitalinvestering och som dessutom lovar bättre resultat: komponerbara moln och en multicloud-strategi.

En komponerbar AI-stack består av tekniska komponenter som per definition inte har några inbördes beroenden och därför kan bytas ut efter behov för att hålla jämna steg med nya tekniker och möta föränderlig krav i olika AI-satsningar. Komponerbarhet gör förändringar enklare, snabbare, säkrare och mindre kostsamma – fördelar som är omöjliga att uppnå om ert företag har investerat i egen GPU-hårdvara.

Komponerbara molntjänster är nyckeln till fungerande AI-satsningar

Kevin Cochrane, marknadschef Vultr

Multicloud-strategi innebär att man hyr moln-GPU:er för att driva några eller alla era satsningar på AI- och maskininlärning. Man överlåter då ansvaret för att anskaffa, distribuera, konfigurera och underhålla GPU-infrastruktur till en eller flera molnleverantörer som specialiserar sig på just GPU-drift. Detta är ingen liten fördel eftersom tiden och kostnaden för att konfigurera en GPU-stack är betydande även för GPU-erfarna administratörer. Dessutom ger det tillgång till GPU-kapacitet varhelst dina molnleverantörer har datacenter, vilket gör det möjligt för alla i organisationen att delta i AI-satsningar.

En komponerbar molntjänst består av mer än bara infrastruktur som en tjänst (IaaS). Den inkluderar även plattformen (PaaS) och applikationslager (SaaS) i AI-stacken. Därmed får er IT-avdelning alla de verktyg de behöver för att bygga, distribuera, skala och optimera molnbaserade AI-applikationer.

Komponerbara molntjänster kräver en uppsättning mikrotjänster, där varje sådan kan paketeras som sin egen container som distribueras och skalas oberoende i driftmiljön. Man kan jämföra dessa med atomer som bygger upp större fysiska strukturer. De utgör de minsta enheterna som kan kapslas in för att leverera ett resultat när det behövs. Om en kund väljer att använda ett visst verktyg eller tjänst så kan de använda den komponenten oberoende av andra komponenter.

Dessutom måste varje komponent vara helt autonom och upptäckbar. För att dra nytta av dessa fördelar måste man arbeta med leverantörer som fullt ut omfamnar komponerbarhet. Som tur är certifierar den ideella branscorganisationen MACH Alliance leverantörer som erbjuder komponerbara och högkvalitativa molntjänster för hela molnstacken, inklusive IaaS-, PaaS- och SaaS-lager.

En komponerbar molntjänstmetod gör det alltså möjligt för er organisation att välja och vraka bland komponenter och mikrotjänster, på alla lager i molnstacken utan att göra långsiktiga åtaganden eller tvingas betala för tjänster ni inte använder eller behöver. Att välja komponenter och mikrotjänster som erbjuds exklusivt av MACH-certifierade leverantörer erbjuder också fördelen att den kortar den tid som man annars behöver lägga på att undersöka kompontenter och säkerställa deras interoperabilitet.

Låt därför komponerbarhet bli ertfrämsta kriterium för att välja leverantörer när ni ska utveckla AI-satsningar. Flexibilitet, valmöjligheter, skalbarhet och prisvärdhet kommer att bli resultatet – och dessutom kommer denna tekniska lösning bidra med högre affärsmässighet.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00