ManageEngine förenklar IT och säkerhet med Tele2
Hem SÄKERHET ManageEngine förenklar IT och säkerhet med Tele2

ManageEngine förenklar IT och säkerhet med Tele2

Publicerat av: Redaktionen

När Tele2 erbjuder IT-tjänster som digitala arbetsplatser behöver företaget andra driftslösningar än de som används för telekomtjänster.

Valet föll på lösningar från ManageEngine, en division inom Zohokoncernen.

Lösningsarkitekten Klas Dahlquist lyfter fram integrationen mellan olika lösningar från ManageEngine som en fördel.

Det är lockande för telekomoperatörer att bredda sina verksamheter till att även omfatta rena IT-tjänster. Nätverk som nätverk, eller hur? Men riktigt så enkelt är det inte. Det visar sig snabbt att de mjukvaror som används för drift, administration, cybersäkerhet, med flera områden som krävs för att erbjuda IT-lösningar till stor del inte är de samma som för att hantera telekom.

När Tele2 gjorde en storsatsning på att erbjuda klientenheter som en tjänst, eller digitala arbetsplatser som är benämningen som används, upptäcktes ett behov av en lösning för att administrera och säkra erbjudandet till kunderna. Valet föll för sex år sedan på lösningar från ManageEngine, den division i Zohokoncernen som erbjuder IT-management lösningar för företag.

– Vi använder bland annat tjänsten Endpoint Central. Olika lösningar från ManageEngine används för att hantera resurser, ta fram fakturaunderlag, livscykelhantering, hantera applikationer och konfigurationer, med fler uppgifter, berättar Klas Dahlquist, lösningsarkitekt på Tele2, under ett föredrag på ManageEngines användarkonferens i Stockholm nyligen.

Hänger ihop

Klas Dahlquist förklarar sig vara nöjd med lösningarna från ManageEngine, även om han så klart har en önskelista över ytterligare funktionalitet.

– ManageEngine erbjuder de olika lösningarna som ett paket, med delar som är integrerade med varandra. Det fungerar bra för att jobba med många användare som använder olika molnplattformar, och det var enkelt att komma i gång, säger Klas Dahlquist.

Han lyfter också fram ett bra samarbete med både ManageEngine och företagets svenska representant Inuit, och att ManageEngines tjänster är anpassningsbara.

ManageEngine har ett väldigt stort antal lösningar inom sju olika områden som har att göra med IT-drift, implementation av IT-lösningar och cybersäkerhet. Det innebär självklart utmaningar vad gäller att erbjuda en helhetslösning.

– Vi fokuserar på att skapa enhetliga gränssnitt till lösningar inom de olika områden som vi arbetar med. Men det finns också ett gemensamt lager för alla olika lösningar, till exempel för att få enhetlig åtkomst till data för analyser, förklarar Rajesh Ganesan, vd för ManageEngine.

Säkerhet och internationell outlook 
ManageEngine förenklar IT och säkerhet med Tele2

Klas Dahlquist, lösningsarkitekt på Tele2

Rajesh Ganesan berättar vidare att mycket fokus numera ligger på cybersäkerhet, till exempel klientsäkerhet, eller ”endpoint security” som det heter på engelska. Det är naturligt att ett företag som bygger lösningar för IT-drift också jobbar med cybersäkerhet, eftersom det i båda fallen till stor del handlar om att hantera och analysera samma data.

ManageEngines verklighet är att företaget konkurrerar med en stor mängd olika typer av leverantörer, alla med målet att hantera komplexitet i moderna IT-miljöer. Eftersom företaget verkar globalt har man fått lära sig att hantera kulturella skillnader.

– Vi försöker verka lokalt, antingen via våra egna dotterbolag eller som i fallet med Sverige via en partner. Och vi har anställda från olika länder även om vi inte har egna kontor i länderna. Jag tycker att skillnaderna mellan olika länder har blivit mindre de senaste åren, säger Rajesh Ganesan.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00