Modernisera med virtuella datorer och containers tillsammans
Hem TEKNIK Modernisera med virtuella datorer och containers tillsammans

Modernisera med virtuella datorer och containers tillsammans

Publicerat av: Redaktionen

Många organisationer står inför ett dilemma: IT-budgetarna förblir oförändrade, men modernisering är nödvändig.

Organisationer med virtualiseringsmiljöer måste fortsätta använda befintliga applikationer och samtidigt anamma ny teknik.

En applikationsplattform som stöder både virtuella datorer och containrar erbjuder en hållbar lösning för investeringsskydd och framtidssäkring.

I över två decennier har organisationer använt virtualiseringsteknik för att leverera applikationer och tjänster. Virtuella maskiner hjälper IT-team att använda resurser effektivt, öka flexibiliteten och förbättra prestandan. I takt med framväxten av offentliga moln har virtualiseringsplattformar anpassats för att utnyttja skalbarheten, flexibiliteten och kostnadseffektiviteten i nya molnmodeller.

Nyligen har ny teknik som Kubernetes gjort containrar, istället för virtuella maskiner, till den centrala byggstenen i IT-infrastruktur. På samma sätt som virtuella maskiner skapar isolerade operativsystem på en enda fysisk server, så skapar containrar isolerade miljöer för applikationer inom ett enda operativsystem.

Containrar erbjuder ett nytt tillvägagångssätt för att utveckla och distribuera applikationer. De gör det möjligt för utvecklare att skapa effektiva, molnbaserade applikationer som kan integreras med ny teknologi som artificiell intelligens och maskininlärning. Dessutom har plattformar för containerorkestrering introducerat verktyg och automatisering för att hjälpa IT-team att effektivisera livscykelhanteringen av dessa applikationer i hybridmolnmiljöer.

Containrar och molnbaserade applikationer hanterar traditionella VM-arkitekturers utmaningar och begränsningar, såsom, ineffektivt stöd för applikationsmodernisering och nyutveckling, vilket hämmar utvecklarnas produktivitet. Samtidigt måste de stigande kostnaderna för befintliga virtualiseringslösningar beaktas.

Teknisk innovation förändrar dock inte det faktum att många organisationer måste ta sig an nya plattformar samtidigt som de upprätthåller sin befintliga infrastruktur. Många organisationer kommer fortfarande att behöva förlita sig på virtuella miljöer under en överskådlig framtid. Gartner förutspår att “trots molnmigrering och containerantagande kommer 70 procent av x86-arbetsbelastningarna i datacenter att fortsätta använda hypervisorbaserad virtualisering fram till 2027“.

Modernisera med virtuella datorer och containers tillsammans

Jens Gerlach, EMEA go-to-market specialist application innovation & modernization på Red Hat

Frågan är hur man bäst förenar den nya och gamla världen. Nya molnbaserade applikationsplattformar som stödjer både virtuella maskiner och containrar i hybridmolnmiljöer med hög driftsäkerhet blir alltmer aktuella. Det gör det möjligt för IT-team att hantera alla arbetsbelastningar med gemensamma processer och verktyg. De kan också dra nytta av innovationer inom övervakning, utveckling, GitOps, servicenät och serverlösa teknologier. Organisationer kan därmed köra sina traditionella virtualiserade arbetsbelastningar samtidigt som de satsar på applikationsmodernisering och molnbaserade lösningar.

Införandet av en ny applikationsmiljö medför alltid kostnader. Organisationer bör utvärdera sin användning av traditionell virtualisering. Ett framtidssäkert alternativ är att använda en centraliserad, skalbar och flexibel plattform för både virtuella maskiner och containrar. Det möjliggör moderna applikationsutvecklingsprinciper och enhetlig drift av alla applikationer och arbetsbelastningar över datacenter, edge-enheter och molnmiljöer. Det ger maximal flexibilitet för att möta nuvarande och framtida affärsbehov.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00