De kan vinna Årets Tech-tjej 2024
Hem KVINNOR INOM TECH De kan vinna Årets Tech-tjej 2024

De kan vinna Årets Tech-tjej 2024

Publicerat av: Redaktionen

Nu presenterar Microsoft de tio nominerade i Årets tech-tjej 2024.

Syftet med utmärkelsen är att lyfta kvinnliga förebilder och få fler tjejer att söka sig till techbranschen. Vinnaren koras senare i mars.

Endast en tredjedel av de yrkesverksamma inom tech idag är kvinnor. För att få fler kvinnor till branschen utser Microsoft årligen Årets tech-tjej. Utmärkelsen har delats ut i över två decennier och syftet är att erbjuda unga kvinnliga förebilder en plattform för att kunna inspirera fler kvinnor till att välja en karriär inom teknik eller IT.

– Jämställdhet, mångfald och inkludering är viktiga ledord på Microsoft. Jag är därför glad att ännu ett år få presentera tio inspirerande kvinnor, som alla är fantastiska förebilder. De har alla rätt förutsättningar att kunna locka fler unga kvinnor till att söka utbildningar inom tech, säger Therése Treutiger, ansvarig för Microsofts partnerverksamhet i Sverige samt huvudansvarig för Årets tech-tjej.

Av de tio nominerade väljs tre finalister ut som offentliggörs under Microsoft Ignite 15 mars. Den slutgiltiga vinnaren av Årets Tech-tjej 2024 koras under Universum Awards 21 mars.

De kan vinna Årets Tech-tjej 2024

De kan vinna Årets Tech-tjej 2024

De nominerade i Årets Tech-tjej 2024 är:
Frida Persson, Linköpings tekniska högskola, från Arvika
Sara Jendbro, Lunds tekniska högskola, från Lund
Marina Peltonen, Lunds tekniska högskola, från Oxelösund
Emilie Hallberg, Linköpings tekniska högskola, från Stockholm
Beri Yesil Aydin, Kungliga tekniska högskolan, från Stockholm
Jennifer Stevrell, Chalmers tekniska högskola, från Göteborg
Marielle Lilja, Blekinge tekniska högskola, från Lund
Sara Yasin Hassin, Umeå universitet, från Köping
Julia Schreiber, Linköpings tekniska högskola, från Stockholm
Hanna Monastyrski, Chalmers tekniska högskola, från Borås

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00