Nästa nivå av identitetshantering i molnet med Tenable
Hem DISTRIBUTÖREXCLUSIVE NETWORKS Nästa nivå av identitetshantering i molnet med Tenable

Nästa nivå av identitetshantering i molnet med Tenable

Publicerat av: Redaktionen

Företag förlitar sig allt mer på molntjänster, vilket ökar risken för säkerhetsöverträdelser.

En nyckel till robust molnsäkerhet är effektiv hantering av användaridentiteter och behörigheter, en utmaning som Tenable tar sig an med sin CIEM/CNAPP-lösning.

I dagens molnsäkerhetslandskap är hanteringen av identiteter och åtkomstbehörigheter avgörande.

Majoriteten av säkerhetsöverträdelserna i molnet är kopplade till felaktig hantering av åtkomstbehörigheter. Med detta i åtanke är det tydligt att effektiva säkerhetsstrategier måste gå längre än grundläggande skyddsåtgärder. Framtidens molnsäkerhet kräver en djupare hantering av identiteter och minimala behörigheter – trots de utmaningar som detta medför. Att förutse och proaktivt hantera potentiella hot genom avancerad identitets- och behörighetshantering kommer därmed att bli en central del av säkerhetsarbetet.

Guy March, Senior Director of Channels i EMEA på Tenable kommenterar ”Molnsäkerhet är i grunden en fråga om att inte bara kontrollera sina tillgångar, utan också säkerställa att endast rätt personer har tillgång till olika miljöer och information. Med Tenables CNAPP-lösning kan kunderna ta ett helhetsgrepp på utmaningen med identitets- och åtkomsthantering, vilket är avgörande i en värld där en stor del av alla säkerhetsöverträdelser kan spåras till brister inom dessa områden. Genom att tillämpa strikta kontroller och kontinuerligt övervaka och justera behörigheter lägger kunderna grunden för en mer motståndskraftig molnmiljö där de kan agera snabbt och säkert”.

Övervakning och proaktivitet

Med över 25 års erfarenhet av sårbarhetshantering är Tenable väl positionerat för att leda vägen till säkrare molnmiljöer. Medan många lösningar fokuserar på säkerhetshantering i molnet, erbjuder Tenable en heltäckande plattform som inte bara övervakar molnresurser, utan också aktivt identifierar och prioriterar felkonfigurationer relaterade till användarbehörigheter. Plattformen kombinerar omfattande sårbarhetsutvärdering med djupgående analys för att ge en detaljerad bild av säkerhetsriskerna i företagens IT-, moln-, webbapplikations- och OT-miljöer. Detta gör det möjligt för organisationer att effektivt hantera risker relaterade till identitets- och åtkomsthantering i realtid. Nu ökar Tenable sina insatser för att bidra till nästa generations molnsäkerhet.

tenable cloud email banner 2 (4)

Tenables plattform för exponeringshantering ger kunderna den djupare insikt och kontroll som behövs för att förhindra säkerhetsincidenter och intrång. Detta möjliggör skapandet av en säker digital infrastruktur.

Stärkt partnerskap för framtidens cybersäkerhet

Tenable och Exclusive Networks har nyligen intensifierat sitt samarbete i syfte att förbättra cybersäkerheten i hela Europa. Exclusive Networks är mycket nöjda med det fördjupade partnerskapet och ser fram emot att utveckla det ytterligare i framtiden.

Detta partnerskap (som också kompletteras av den nyutnämnde Territory Manager på Tenable – Robin Duvfors), representerar ett steg framåt i vår strävan att erbjuda effektiva cybersäkerhetslösningar, säger Andreas Lindén, Director Alliansens  på Exclusive Networks Sverige och avslutar:  ”Genom att sammanföra Tenables lösningar med vårt omfattande erbjudande ser vi fram emot att tillsammans skapa en säkrare digital framtid.”

Mer information https://www.exclusive-networks.com/se/vendors/tenable/

Mer om Exclusive Networks

Exclusive Networks är en global värdeadderande distributör med fokus på IT-säkerhet. Med sin djupgående expertis är de väl placerade för att förstå de utmaningar som dagens företag står inför.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00