Phoenix Contact AB och Festo gör gemensam satsning på teknologiskt utbyte för industriell automation och smarta enheter
Hem SÄKERHET Phoenix Contact AB och Festo gör gemensam satsning på teknologiskt utbyte för industriell automation och smarta enheter

Phoenix Contact AB och Festo gör gemensam satsning på teknologiskt utbyte för industriell automation och smarta enheter

Publicerat av: Redaktionen

PLCnext Technology: Festo och Phoenix Contact inleder ett strategiskt parnerskap

Festo, tillverkare av pneumatic samt elektrisk automationsteknologi, kommer att använda det öppna ecosystemet PLCnext från Phoenix Contact i sina framtidia intelligenta enheter.

Detta kommer att kombinera innovationskraften hos båda företagen i syfte att ta industriell automation till en ny nivå.

Den nya produktgenerationen förväntas lanseras i slutet av året. Integrationen av PLCnext Technology öppnar upp ett brett spektrum av möjligheter för Festo och deras kunder:

Phoenix Contact AB och Festo gör gemensam satsning på teknologiskt utbyte för industriell automation och smarta enheter

Festo och Phoenix Contact i partnerskap om PLCnext Technology

1. Öppenhet och flexibilitet: PLCnext Technology bygger på en öppen arkitektur som gör det möjligt att utveckla individuella lösningar och integrera befintliga system sömlöst. Festo kan därför erbjuda skräddarsydda automationslösningar för specifika kundkrav.

2. Utnyttjande av synergier: Kombinationen av know-how från de två företagen möjliggör ett lönsamt samarbete för att på bästa sätt kunna lösa framtida tekniska utmaningar – till exempel inom cybersäkerhetsområdet.

3. Innovation och framtida lönsamhet: Kombinationen av Festos expertis inom automation och PLCnext Technology utlovar innovativa lösningar för Industri 4.0. Genom att arbeta tillsammans och samla resurser kan utmaningarna med digital transformation bemästras tillsammans.

Det gemensamma målet för Festo och Phoenix Contact är att genom öppna automationslösningar uppfylla de krav som uppstår i samband med integreringen av IT och OT (Information Technology and Operations Technology) inom industrin.

”– I en snabbt föränderlig värld blir det allt viktigare att ingå partnerskap och arbeta tillsammans inom ramen för öppna teknikplattformar. Ett paradigmskifte märks tydligt. Tillsammans med Festo kommer vi att fortsätta arbeta med att skapa nya lösningar för våra kunder. Hållbar innovation kan bara uppnås genom ett nära samarbete”, betonar Frank Stührenberg, VD för Phoenix Contact.

Festo, ett ledande företag i branschen, har valt PLCnext Technology. Festo har letat efter en partner med en öppen systemstrategi för sin framtida inriktning, som kommer att tillhandahålla en lämpligt plattform, utveckla det vidare och lansera det på marknaden.

”Med PLCnext Technology använder vi den tekniskt ledande plattformen inom automationsteknik. Vi är övertygade om att öppenheten hos PLCnext Technology kommer att ge våra kunder många fördelar”, betonar Gerhard Borho, Chief Information Technology and Digitalization Officer på Festo.

Ulrich Leidecker, COO och chef för affärsområdet Industry Management and Automation på Phoenix
Contact, tillägger: ”PLCnext Technologys öppenhet gör det möjligt för många leverantörer att erbjuda flexibel, säker och modern automationsteknik. Teknikpartnerskapet med Festo är en milstolpe för automationsbranschen. För ju fler partners det finns i ett öppet automationsekosystem, desto mer värdefullt blir det för varje enskild deltagare.”

Samarbetet mellan Festo och Phoenix Contact är ett viktigt steg för automationsindustrins framtid. Nytt, öppet tänkande och sammanförande av branschexpertis skapar förutsättningar för innovativa lösningar och driver en hållbar värld framåt.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00