PostNord TPL effektiviserar ytterligare ett lager med hjälp av AI
Hem NYHETERAI PostNord TPL effektiviserar ytterligare ett lager med hjälp av AI

PostNord TPL effektiviserar ytterligare ett lager med hjälp av AI

Publicerat av: Redaktionen

PostNord TPL effektiviserar ytterligare ett lager med hjälp av AI.

PostNord TPL och AI-bolaget Binary Brains utökar samarbetet och stärker kapaciteten för ytterligare en kund på det 23 000 kvadratmeter stora lagret, Ostkust.

Målet är att effektivisera lagerhållningen med en modern IT-struktur.

Postnord TPL har sedan tidigare ett samarbete med Binary Brains på centrallagret i Norrköping där Bauhaus varuhusförsörjning ligger. Nu utökar de samarbetet på ytterligare ett lager:

“Vi letar ständigt efter nya metoder för att effektivisera våra lager och därigenom erbjuda våra kunder snabbare leveranstider. Vi tog kontakt med Binary Brains efter att ha hört om implementeringen på Bauhaus centrallager, och ville testa samma modell på Stadium Outlets verksamhet. Vi har en hög fyllnadsgrad och vill vara extra noggranna med att placera artiklar där de ska ligga, det är en utmaning. En annan är att vi går in och ur säsonger där väder och vind påverkar mycket vad som blir mest frekvent att plocka. Det uppstår en inkonsekvens som vi hoppas att AI-modellerna ska hjälpa oss med”, säger Johanna Lager, logistikenhetschef PostNord TPL.

Baserat på AI-prognoserna som integreras i PostNord TPL:s lagerhanteringssystem bygger Binary Brains nu modeller som ska placera frekventa artiklar automatiskt på mer tillgängliga platser, vilket ska generera en effektivare plockprocess.
Klassificeringen av artiklarna optimeras utifrån lagrets fysiska förutsättningar, där modellen även tar hänsyn till att vissa leveranser inte ens ska in på lagret utan direkt vidare till butik.

PostNord TPL effektiviserar ytterligare ett lager med hjälp av AI

Johanna Lager

“AI har sannerligen varit ett viktigt samtalsämne ett tag nu, inte minst inom logistikbranschen. PostNord TPL har en vision med vårt samarbete som är inspirerande, eftersom det sträcker sig längre än effektiviseringen av resultaten gentemot kund och en intelligent lagerstyrning. De är även mån om att använda innovativa lösningar för att främja arbetsmiljön, vilket påverkar personalens effektivitet, hälsa, motivation och i stort organisationskultur. Vi ser fram emot vårt utökade samarbete och att göra det här tillsammans”, säger Jacob Kihlbaum, grundare och vd, Binary Brains.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00