PTC först i branschen med att säkra Onshape Vision-appen för Apple Vision Pro
Hem TEKNIK PTC först i branschen med att säkra Onshape Vision-appen för Apple Vision Pro

PTC först i branschen med att säkra Onshape Vision-appen för Apple Vision Pro

Publicerat av: Redaktionen

En av Sveriges ledande digitala transformationsexperter har lanserat en ny ingenjörsapp för den banbrytande Apple Vision Pro.

Onshape Vision-appen förvandlar platta datorskärmsmodeller till virtuella produkter i naturlig storlek som teammedlemmar kan hålla, dra isär och inspektera som om de vore fysiska komponenter.

Lösningen fungerar i synk med Onshapes molnbaserade CAD- och PDM-system på iPad, vilket gör att alla ändringar i produktmodellen uppdateras i realtid med Apple Vision Pros infinita duk.

PTC, som har en långsiktig investeringsstrategi i rumslig datorteknik, ger med det nya erbjudandet en utmärkt möjlighet för industrin att förbättra hur spridda produktutvecklingsteam kan samarbeta och genomföra designgranskningar.

När utvecklingsteam brainstormar och delar feedback med kollegor kan deltagare från olika platser runt om i världen samtidigt se realistiska 3D-bilder av sina produkter i samma virtuella mötesutrymme, vilket gör interaktionen med tekniken mer naturlig än någonsin.

”Vi är det första CAD- och PLM-företaget som lanserar en dedikerad app för Apple Vision Pro och detta drag utökar vårt engagemang för Apple-communityn”, förklarade David Katzman, General Manager Onshape på PTC.

”När du tittar på din produktdesign genom denna nya teknik finns det inga gränser för ditt arbetsspace. Du kan manipulera din CAD-modell, som flyter på en oändlig duk framför dig i rummet, men du kan också flytta runt den i rummet hur du vill.”

Han fortsatte: ”Du kan gå på fabriksgolvet och se din nya industrimaskin i full skala innan du bestämmer dig för produktion, eller krympa ner den i storlek för att passa på en bordsskiva för att få ett bättre grepp om den övergripande designen.”

PTC först i branschen med att säkra Onshape Vision-appen för Apple Vision Pro”Att se din produktmodell i olika skalor kan uppmuntra till nya perspektiv och hjälpa till att identifiera potentiella förbättringar. Det är en mycket annorlunda upplevelse jämfört med att zooma in eller ut på en del på en platt skärm. Du kan ta tag i CAD-modellen med händerna, föra den närmare ansiktet och låta din nyfikenhet leda vägen för att på sista raden leverera en mer strömlinjeformad och prestandarik lösning i processen.”

PTC menar att ju tidigare ett hårdvaruutvecklingsteam får feedback på ett designkoncept, desto mer sannolikt kommer de att kunna leverera produkter som deras kunder verkligen behöver och vill ha.

Att dessutom utöka poolen av intressenter tidigare i granskningsprocessen leder också till fler designiterationer och bättre utforskning.

En annan fördel med att slutföra designgranskningar med Onshape Vision är att det är extremt välkomnande och intuitivt för icke-CAD-användare, exempelvis chefer, sälj- och marknadsföringsproffs och kunder.

David tillade: ”Det är värt att påminna om att de flesta i dina affärskretsar inte är bekanta med eller bekväma med att navigera i en CAD-programvara. Med Apple Vision Pro är det lätt för dem att nå ut och ta tag i en digital del eller monteringssekvens för att peka ut sina intresseområden.”

“Onshape Vision-appen gör det mycket enklare för kunder och leverantörer att visualisera anpassningsbara produktalternativ och konfigurationer. Säljteam kan nu dela köpalternativ i en mer dynamisk presentation och få mer aktuell feedback, vilket bättre säkerställer kundnöjdhet.”

PTC har åtagit sig att utveckla rumslig datoranvändning och tillhörande teknologier för tillverkningsindustrin, främst genom det innovativa arbetet från sitt Vuforia-mjukvaruteam och dess dedikerade Reality Lab.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00